Έκθεση των σπουδαστών της Σχολής Focus

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017

στο Booze Cooperativa

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από εργασίες σπουδαστών της σχολής FOCUS για τη σπουδαστική χρονιά που πέρασε.

Μια έκθεση που δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν στο κοινό ένα δείγμα από τις προσπάθειες τους κατά το διάστημα της μαθητείας και επαφής τους με τη φωτογραφία.

Οι σημερινές συνθήκες έχουν την τάση να διαμορφώνουν μια μεταλλασσόμενη φωτογραφική δραστηριότητα και πρακτική δίνοντας την αίσθηση ότι οι παλαιότεροι κανόνες και οι προηγούμενες προσεγγίσεις αφήνοντας περισσότερο χώρο στην απλότητα και στον αυθορμητισμό.

Η προγενέστερη μορφή και γνώση παραμερίζονται με τον άμεσο νέο τρόπο που η φωτογραφία πλέον εφαρμόζεται. Η τεχνολογική της διαφοροποίηση επιφέρει αναπόφευκτα διαφορετικές αντιμετωπίσεις στην αισθητική και κοινωνική της δράση.

Σαν επακόλουθο, σε σύντομα χρονικά διαστήματα η φωτογραφική δημιουργία επανεξετάζεται θεματολογικά και αισθητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνει το παρελθόν της, παρόλο που φωτογραφικές δημιουργίες μιας κάποιας εποχής φαντάζουν κάπως ξεπερασμένες στην τωρινή μας θέαση και τωρινές φωτογραφικές προσεγγίσεις να ήταν πριν από λίγο καιρό αδιανόητες.

Μέσα σε αυτόν τον επαναπροσδιορισμό της φωτογραφικής αισθητικής, ο νέος δημιουργός φωτογράφος καλείται να αντιμετωπίσει ένα αντίστοιχο προβληματισμό με τους προγενέστερους.

Να διαμορφώσει μια προσωπική ματιά και αισθητική, στη θεματολογία που επιλέγει.

Ελευθερία, αυθορμητισμός, σε συνδυασμό με πάθος για δημιουργία, έρευνα και κατανόηση της εποχής μας είναι οι σημαντικοί παράγοντες.

Ευχαριστώ τους συμμετέχοντες σπουδαστές για τη προσπάθεια και αυθορμητισμό, την εμπιστοσύνη και αγάπη που δείχνουν για τη σχολή και τους εύχομαι μια καλύτερη συνέχεια.

Κυρίως οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές της FOCUS για τη προσπάθεια τους και την αποτελεσματικότητα τους στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Τάκης Ζερδεβάς