Οικογένεια

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Space Lab

«Οικογένεια δεν είναι το από πού είσαι. Είναι το πού θα βρεις φως όταν όλα σκοτεινιάζουν»

Pierce Brown – Golden Son

 

To Photoglobe Seminars παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οικογένεια».

Οικογένεια. Οι δικοί μας άνθρωποι, αυτοί που αντικρίσαμε πρώτοι όταν ήρθαμε στον κόσμο, που μας γνώρισαν στις ομορφιές και τις δυσκολίες της ζωής.

Μικρές και μεγάλες, ιδιόρρυθμες και παραδοσιακές, κάθε οικογένεια έχει τη δική της προσωπικότητα, την δική της σύσταση και χημεία ανθρώπων που την κάνουν μοναδική. Η καθεμία έχει χαράξει έναν θερμό κύκλο, που μένει μέσα μας για πάντα και μας δίνει μια πολύ προσωπική ματιά για τον κόσμο.

Η έκθεση «Οικογένεια» επιχειρεί να υπογραμμίσει αυτήν την προσωπική ματιά στην καλλιτεχνική της διάσταση. Εικονίζονται πρόσωπα, αντικείμενα και καταστάσεις που παραπέμπουν σε αυτό που συνιστά την αίσθηση της οικογένειας, σε αυτήν την ιδιότυπη ζεστασιά, αλλά και στη θλίψη της απώλειας αυτής, μέσα από το φακό 36 μαθητών φωτογραφίας του Photoglobe Seminars.

χέρια πιάνουν παλιές οικογενειακές φωτογραφίες
φωτογραφία: Βαγγέλης Δρίζης

Το Photoglobe Seminars, ίδρυσε και δημιούργησε η Βασιλική Ελευθερίου, η οποία και επιμελείται την έκθεση αυτήν στον πολυχώρο Space Lab, Μοναστηρίου 18, που εγκαινιάζεται στις 24 και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιανουαρίου 2018.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Αλέξανδρος Αγαθόνικος, Αντώνιος Τρέσσος, Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Αστέριος Δαμιανίδης, Αφροδίτη Χαλάτση, Βαγγέλης Δρίζης, Γεωργία Μαλανδρή, Γιάννης Γουγούλας, Γιώργος Σεφερίδης, Γιώτα Τσιτσάκη, Δέσποινα Γραβάνη, Ειρήνη Αρπατζή, Ειρήνη Βαλαλά, Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Ειρήνη Κεφάλα, Ελένη Λέλη, Ευγενία Σαρρή, Εύη Τουαντζόγλου, Ευθυμία Μαντζανά, Ιωάννα Ρεδούκα, Ιωσήφ Βασιλειάδης, Μαρία Καραμπούτα, Μαρία Πόνη, Μαριλένα Ζηκοπούλου, Παναγιώτα Γκόλιαρη, Παναγιώτης Γιαλαμάς, Πάρης Τρανός, Πόπη Παναγιωτοπούλου, Ροζάρια Φωσκόλου, Σαμίνα Παπαιωάννου, Σταμπουλάκη Χριστίνα, Σταυρούλα Ζουντουρίδου, Τζίνα Πουπνάρα, Φωτεινή Κουλακίδου, Χριστίνα Πετσιού, Χρυσή Νείρου

 

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Εν όψει της έναρξης του νέου κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν συνάντηση γνωριμίας για την παρουσίαση των τμημάτων και πληροφοριών και προγράμματος, στις 29/1, στις 19:00, στο studio του Photoglobe Seminars, Βενιζέλου 23, 4oς όροφος.