Έκθεση Φωτογραφίας

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 09 Φεβ 2018

ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Διγαλάκη

Η φωτογραφία όπως τη βλέπει ο καλλιτέχνης

Η φωτογραφία είναι μία θεραπευτική διαδικασία που με οδηγεί να συνδεθώ με όλα όσα με περιστοιχίζουν. Είναι επίσης ένας τρόπος προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας, αλλά και μία προσκληση για να δουν οι άλλοι τον κόσμο μέσα από τη δική σου ματιά.

Ο μινιμαλισμός σαν φιλοσοφία της τέχνης, αλλά και σαν τρόπος ζωής, έχει επηρεάσει βαθιά τη δουλειά μου. Βρίσκω έμπνευση στη φύση και ιδιαίτερα στο υγρό στοιχείο και τον συννεφιασμένο ουρανό, καθώς και στη συναισθηματική μου αντίδραση σ'αυτά. Ανακαλύπτω την ομορφιά στα απλά συναισθήματα που μου προκαλεί η απεραντοσύνη, η ηρεμία, η ησυχία, η συμμετρία και η ισορροπία τους.

Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την επεξεργασία των εικόνωνσε μεγάλο βαθμό και η δουλειά μου βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στη χρήση της. Επεμβαίνοντας στην πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβανόμαστε, προσπαθώ να «ερμηνεύσω» το περιβάλλον και να εκφράσω τα συναισθήματα μου, Αφαιρώντας το χρώμα και τα περιττά στοιχεία της εικόνας, εστιάζω στα κύρια στοιχεία της φωτογραφίας - τη φόρμα, τις γραμμές, τους τόνους και την αντίθεση, δίνοντας μορφή στην εικόνα που έχω οραματιστεί.

Η δουλειά μου ξεφεύγει απο την αναπαράσταση και την ατελείωτη αναζήτηση νοήματος και εστιάζει στο θαύμα της ομορφιάς και της απλότητας.

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00