Μία φωτογραφία για τα Δικαιώματα των Παιδιών

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 25 Φεβ 2010

διαγωνισμός Φωτογραφίας από τη Unicef και το World Photography Awards

Η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας συνεργάζονται στα πλαίσια των προσπαθειών να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία ως ένα εργαλείο ανάδειξης παγκόσμιων ανησυχιών και με την ευκαιρία της 20ης επετείου της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού καλούν το κοινό από όλο τον κόσμο να δείξει την υποστήριξή του στα Δικαιώματα των Παιδιών «καταθέτοντας» μια μοναδική φωτογραφία που θα απεικονίζει ένα από τα πέντε θεμελιώδη δικαιώματα ενός παιδιού. Το δικαίωμα στην επιβίωση, την εκπαίδευση, την υγεία, την προστασία από την κακοποίηση, την κακομεταχείριση και εκμετάλλευση και το δικαίωμα στη συμμετοχή, δηλαδή το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή των παιδιών.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στέλνοντας μια ψηφιακή φωτογραφία που έχει τραβήξει με οποιοδήποτε τρόπο - ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο κ.λπ. και να την στείλει μαζί με τα στοιχεία του στην ιστοσελίδα http://www.worldphotographyawards.org/unicef όπου υπάρχουν και οι σχετικές πληροφορίες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Μαζί με τη φωτογραφία μπορεί να υποβληθεί και ένα μικρό επεξηγητικό κείμενο, συνοδευτικό της φωτογραφίας.

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από διεθνή επιτροπή και οι καλύτερες θα συμπεριληφθούν στην ετήσια έκδοση του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2010, πολλές θα εκτεθούν στην ιστοσελίδα του οργανισμού ενώ κάποιες θα παρουσιαστούν και στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας των Καννών που γίνεται επίσης τον Απρίλιο του 2010.

Μια δεύτερη κατηγορία διαγωνιζόμενων εκτός από το γενικό κοινό (ενήλικες) είναι αυτή των νεαρών ερασιτεχνών φωτογράφων ηλικίας 12-18 ετών που μπορούν να στέλνουν τις φωτογραφίες τους στην ίδια ιστοσελίδα http://www.worldphotographyawards.org/unicef και με τους ίδιους όρους. Οι έξι καλύτεροι που θα επιλεγούν από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν στις Κάννες αλλά και στην Αιθιοπία. Στις Κάννες θα είναι προσκεκλημένοι του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας τον Απρίλιο, ενώ το καλοκαίρι του 2010 θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εργαστήριο φωτογραφίας που θα δημιουργήσει στην Αιθιοπία ο Φωτογράφος Ρεζά.

Τελευταία προθεσμία για την αποστολή των φωτογραφιών είνα τα μεσάνυκτα της 28ης Φεβρουαρίου 2010.

Ενημερωθείτε λοιπόν και στείλτε και σεις τη φωτογραφία σας σήμερα κιόλας μαζί με άλλες φωτογραφίες που έχουν ήδη υποβάλλει διάσημα μέλη της Παγκόσμιας Ακαδημίας Φωτογραφίας όπως οι: Bruce Davidson, Mary Ellen Mark, Jonathan Torgovink, Reza καθώς και Πρεσβευτές Καλής Θέλησης της UNICEF όπως ο Ewan McGregor, ο David Beckham and η Jemima Kahn.