Postcards from home

flyer εκδήλωσης
· Workshops · Τσεπέλοβο // Δημοσίευση: 19 Ιουν 2018

καλοκαιρινό εργαστήριο στο Τσεπέλοβο

To Asfa Photo Courses σε συνεργασία με το Photometria International Photography Festival «κάνει σπίτι του» για μια βδομάδα τον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στο Τσεπέλοβο στα Ζαγοροχώρια των Ιωαννίνων με το καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home”.

Στο καλοκαιρινό εργαστήριο “Postcards from home” οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν την έννοια του σπιτιού σε σχέση με τις προσωπικές τους επιλογές: η επιστροφή στο ‘πατρικό’, στο χωριό, η μετανάστευση, ο οικείος τόπος κι ο ανοίκειος, η φύση ως σπίτι κλπ.

Η έννοια του σπιτιού παρέχει ένα πλαίσιο για ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών προσεγγίσεων.

To “Postcards from home” είναι ένα εγχείρημα που οργανώνει μια διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούν να συνδυάσουν τη δημιουργική διαδικασία με την παραμονή τους στο Τσεπέλοβο και ό,τι αυτό συνεπάγεται: βόλτες στη φύση, γνωριμία με τον τόπο και τους κατοίκους του, συμμετοχή στο 3ήμερο παραδοσιακό αυθεντικό πανηγύρι.

Το Τσεπέλοβο, ένα χωριό γνωστό από τον 16ο αιώνα, είναι το μεγαλύτερο χωριό στα Ζαγοροχώρια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1140μ. στην οροσειρά της Τύμφης, στο κέντρο του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου και απέχει 50 χλμ από τα Ιωάννινα (πλησιέστερα αεροδρόμια Κρατικός Αερολιμένας Ακτίου, Πρέβεζα και Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», Ιωάννινα, Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» ,Θεσσαλονίκη )


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι συναντήσεις με τις εισηγήτριες θα ξεκινούν στις 12 μ.μ. και θα διαρκούν 5 ώρες, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να αφιερώνουν χρόνο στην δημιουργική διαδικασία.

Στις συναντήσεις μας θα συζητούνται θέματα που προκύπτουν τόσο σε επίπεδο θεωρητικό όσο και σε επίπεδο τεχνικό. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Η ομάδα με επικεφαλής τις 2 εισηγήτριες Λία Ναλμπαντίδου & Φωτεινή Παπαχατζή, θα δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας των συμμετεχόντων με κάθε μία χωριστά αλλά και μαζί.

Η συνεργασία σε μικρά γκρουπ των 4 -7 ατόμων θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα για κριτική σε βάθος αλλά και για μια συνεχή ζύμωση ανάμεσα σε διδάσκοντες και διδασκόμενους.

  • Διδάσκουσες: Λία Ναλμπαντίδου, Φωτεινή Παπαχατζή
  • Διάρκεια: 11 Αυγούστου – 17 Αυγούστου 2018
  • Έναρξη: Σάββατο 11 Αυγούστου
  •  Ώρα διεξαγωγής: Καθημερινά 12.00 – 17.00
  • Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Τσεπέλοβο, Ζαγορίου Ιωαννίνων

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Περίοδος διεξαγωγής: 11 -17 Αυγούστου 2018

Χώρος Διεξαγωγής: Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ, Τσεπέλοβο – Ζαγόρι Ιωαννίνων.

Έναρξη: Σάββατο 11 Αυγούστου

Σύνολο ωρών: 25

Κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 5 διδακτικών ωρών.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: καθημερινά 12 – 5.30μμ – Διάλειμμα για σύντομο γεύμα στις 2μμ

Διαμονή: Η διαμονή θα γίνει στον Καλλιτεχνικό Σταθμό του Τσεπέλοβου. Ο σταθμός διαθέτει 3 δίκλινα, 1 τρίκλινο και 1 τετράκλινο δωμάτιο για τους συμμετέχοντες και 4 μπάνια.  Διαθέτει επίσης κουζίνα και τραπεζαρία, τις οποίες οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα γεύματα τους.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά μαζί με την παρακάτω αίτηση σύντομο κείμενο δήλωσης προθέσεων – προσδοκιών (έως 250 λέξεις), καθώς και έναν φάκελο (σε συμπιεσμένη μορφή zip ή rar) που θα περιέχει ένα δείγμα 15 – 25 φωτογραφιών.

Αριθμός συμμετεχόντων: 8 – 12


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 1 Ιουνίου – 27 Ιουνίου

Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται αναλόγως της σειράς υποβολής.

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιούνται με email και θα παραλάβουν ηλεκτρονικά υλικό σχετικό με το θέμα του σπιτιού, ώστε να προετοιμαστούν πριν την άφιξη τους στο χωριό Τσεπέλοβο. Προκειμένου η εγγραφή στο σεμινάριο να θεωρείται ολοκληρωμένη οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλουν το συνολικό ποσό εντός μίας εβδομάδας από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκαν ότι έχουν επιλεγεί.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης με το τέλος του εργαστηρίου


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 350€. 

Το ποσό περιλαμβάνει τα έξοδα διαμονής (6 διανυκτερεύσεις) στον Καλλιτεχνικό σταθμό.

Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό του ΕΛΚΕ (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ: GR4401101290000012954000076, κωδικός SWIFT / BIC: ETHNGRAA)  ή με πιστωτική κάρτα (με δυνατότητα δόσεων) στη γραμματεία του ΕΛΚΕ .

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πατησίων 42
ΩΡΑΡΙΟ: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00
ΤΗΛ: 210 3897136 (Κα Κωνσταντίνα Ντακόλια)

 
Μόνο αν έχετε λάβει ειδοποίηση για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο μπορείτε να πληρώσετε εδώ: Πληρωμή Συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα Postcards From Home επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.postcardsfromhome.net και το facebook group @postcardsfromhome.net