Drones: Ο απόλυτος οδηγός

εξώφυλλο του βιβλίου
· Εκδόσεις · Βιβλία // Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2018

πρώτη έκδοση bookazine στην ελληνική εκδοτική αγορά από την Nexus Publications AE

Mια ολοκαίνουρια έκδοσή που εισάγει ένα νέο φορμά, αυτό του bookazine, στα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα είναι τώρα διαθέσιμη: αντικείμενό της ένα από τα πιο ευπώλητα gadgets των καιρών μας!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι είναι ένα bookazine; Eίναι ένα προϊόν – υβρίδιο, το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο γεννητόρων του: του βιβλίου (book) και του περιοδικού (magazine). Tα bookazines έχουν layout περιοδικού (άρα: πλούσια εικόνα που δεν επιτρέπει στο κείμενο να είναι ο μοναδικός κυρίαρχος της έκδοσης) και περιεχόμενο βιβλίου (άρα: ύλη η οποία δεν πρόκειται να καταστεί ανεπίκαιρη με το πέρασμα μιας εβδομάδας ή είκοσι ημερών).

Τα bookazines, χάρη στο παραπάνω πλεονέκτημα που διαθέτουν, είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλή στο εξωτερικό – στην Ελλάδα κάνουν το ντεμπούτο τους με το Drones, ωστόσο η εταιρία μας ήδη ετοιμάζει μια δεύτερη έκδοση στο ίδιο φορμά (μείνετε συντονισμένοι!).

 

Τι θα βρείτε στις σελίδες του Drones

Nα ξεκαθαρίσουμε καταρχάς τι δεν θα βρείτε: τα τρέχοντα μοντέλα της ελληνικής ή/και διεθνούς αγοράς, τα χαρακτηριστικά και τις τιμές τους. Το γιατί είναι θεωρούμε προφανές: αφενός όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε πανεύκολα με ένα Google Search, αφετέρου …αύριο κιόλας ενδέχεται να αλλάξουν!

Εμείς φροντίσαμε να γεμίσουμε τις σελίδες του (διαστάσεις 16.3cmx24cm) με ύλη που καταρχάς θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και να κατανοήσετε σε βάθος τα εξής:

  • Τι είναι τα drones και πώς κατηγοριοποιούνται
  • Ποιο είναι το εύρος των εφαρμογών τους
  • Πώς μπορούν να πετάξουν με ασφάλεια
  • Πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για φωτογραφία & video
  • Πώς εντάσσονται στο χώρο των μηχανοκίνητων αθλημάτων

Περιεχόμενα:

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Οι τομείς εφαρμογών των drone ειναι πραγματικά πολλοί, καθώς εκτείνονται από τη Ψυχαγωγία και το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό ως την Αεροχαρτογράφηση και από τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση χώρων ή περιοχών μέχρι τις Καλλιέργειες ή τους Ψεκασμούς. Τους καταγράφουμε σε όλο το εύρος τους!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη drone τα οποία διαφέρουν αρκετά στην εμφάνιση, τις δυνατότητες, τον όγκο και τη χρησιμότητά τους. Για να κατανοήσετε καλύτερα την ποικιλία των ειδών, τα χωρίζουμε σε βασικές κατηγορίες, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε ποια είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας!

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι ένα drone και ασχέτως από το πόσο έμπειρος ή άπειρος είναι ο χειριστής του, οι κίνδυνοι που κρύβονται κατά τη χρήση του παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιοι! Σας εξηγούμε, βήμα – βήμα, τι πρέπει να προσέξετε πριν την πτήση και κατά τη διάρκειά της, καθώς και πώς να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη προσγείωση του δικού σας μοντέλου!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & VIDEO

Πολλοί από εμάς νομίζουμε ότι η αγορά ενός drone αρκεί για να μας εξασφαλίσει εκπληκτικές φωτογραφίες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. H αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική, καθώς για να έχουμε όμορφα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, απαιτείται ένας συνδυασμός γνώσεων και τεχνολογίας. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά!

 

RACING

Το FPV (First Person View) ή αλλιώς Οπτική Πρώτου Προσώπου, είναι η δυνατότητα να «πιλοτάρουμε» ένα τηλεκατευθυνόμενο αερομοντέλο μέσα από μια κάμερα, αποκτώντας την αίσθηση πως βρισκόμαστε μέσα σε αυτό! Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες μικροσκοπικές κάμερες, μπορούμε να λαμβάνουμε την εικόνα ασύρματα σε μια οπτική συσκευή, όπως ένα μόνιτορ ή σε ειδικά γυαλιά (goggles) – και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο. Με το άρθρο αυτό, σας βοηθάμε να μπείτε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε μια άλλη διάσταση, αξιοποιώντας το μοντέλο σας!

ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΟΡΩΝ

Accelometer, Downdraft, Payload, Pitch, Quadcopter, FPV, Yaw, UAV: τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι νέοι όροι που μπαίνουν στην καθημερινότητά μας μαζί με την αγορά του νέου μας drone; Tους εξηγούμε με συντομία και σαφήνεια!

ΑΚΟΜΑ

  • Αποστολή στη Σκύρο: Φωτογραφίζουμε τα ίδια θέματα με μηχανή και drone – ποιο μέσο δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα;
  • Τι είδους εξοπλισμό χρειαζόμαστε επιπρόσθετα για να πλαισιώσουμε την αγορά του drone μας;
  • Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς στον πρώτο Πανελλήνιο Σύλλογο Χειριστών Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΠΕΧΜΕΑ);
  • Ποια είναι η ισχύουσα Νομοθεσία αναφορικά με τα drones; Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις!
…και πολλά περισσότερα σε 100 σελίδες ύλης!