Το Perpignan στην Αθήνα

λογότυπο φορέα
· Διάφορα · Αθήνα // Δημοσίευση: 16 Οκτ 2010

ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010

Η χώρος τέχνης Μ55 και το Γαλλικό ινστιτούτο Αθηνών στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2010 παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ με τίτλο «To Perpignan στην Αθήνα».

Το Perpignan–Visa pour L’Image Festival είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό Φεστιβάλ φωτοειδησεογραφείας στον κόσμο. Διεξάγεται στο Perpignan, της Νότιας Γαλλία,ς εδώ και 20 χρόνια, από τον Jean Francois Leroy, διοργανωτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή και έχει εκθεσιακό και εμπορικό χαρακτήρα, Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις προβολές video καθώς και προσφέρει την ευκαιρία για συναντήσει φωτογράφων με επαγγελματίες των ΜΜΕ από όλον τον κόσμο (δημοσιογράφους, αρχισυντάκτες, photo editors, πρακτορεία φωτογραφίας).

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στις 19.30 παρουσίαση του festival στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31), από τον καλλιτεχνικό διευθυντή τον JF Leroy.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με συνομιλητές τους φωτογράφους Γιάννη Μπεχράκη, Chief Photographer του πρακτορείου Reuters και Γιάννη Κόντο, φωτοδημοσιογράφο του πρακτορείου Polaris Images.

Στη συζήτηση την οποία θα συντονίσει η επιμελήτρια της Μ55 Νίνα Κασσιανού, θα αναζητηθούν οι προοπτικές και το μέλλον της φωτοδημοσιογραφίας και θα εξεταστούν οι δυνατότητες εξέλιξης και ανανέωσής της.

Είσοδος ελεύθερη. Ταυτόχρονη μετάφραση

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού