Αthens under the Microscope

flyer εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 05 Ιαν 2019

ομαδική έκθεση δεκαεννέα καλλιτεχνών στην FokiaNou Art Space

H Αθήνα κάτω από το μικροσκόπιο δεκαεννέα καλλιτεχνών που ζουν, δραστηριοποιούνται και εμπνέονται από αυτή, παρουσιάζεται στην νέα έκθεση της FokiaNou Art Space σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 στις 6 το απόγευμα. Η επιλογή των έργων που απαρτίζουν την ομαδική έκθεση, προέκυψε μέσα από την διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης, που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2018.

 Σχέδια και ζωγραφικά έργα, φωτογραφία, κολάζ και έργα βιντεοτέχνης συνθέτουν μια πολυπρισματική ματιά στο σημερινό αστικό τοπίο, στα κτήρια, τους δρόμους, την φύση και τους ανθρώπους της. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης μας καλούν να κοιτάξουμε σε ότι μας περιβάλλει, να εστιάσουμε στην μικροκλίμακα, να ζουμάρουμε στην λεπτομέρεια, να εμπνευστούμε και να προβληματιστούμε από το μικρό και φαινομενικά ασήμαντο κομμάτι της πόλης.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στις 6.30 το απόγευμα, οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα μιλήσουν για το πώς η Αθήνα και η ανοιχτή πρόσκληση της FokiaNou Art Space αποτυπώθηκε στα έργα τους.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Λίλια Αγάθου, Sebastian Boulter, Mary Cox, Susan Daboll, Βασίλης Γαλάνης,  Αλέξανδρος  Γαρνάβος, Αθηνά Κανελλοπούλου, Κατερίνα Κατσιφαράκη, Γεωργία Κυριακίδου, Ήλια Μαχαίρα, Δήμητρα Μαλταμπέ, Κατερίνα Μονιάκη, Πόπη Πανοπούλου, Αλέγια Παπαγεωργίου,  Ελευθερία Ραπανάκη, Φιόνα Σπαθοπούλου, Εύη Στάμου, Ιλιάνα Θεoδωροπούλου, Κυβέλη Ζαχαρίου.

Επιμέλεια: Mary Cox και Παναγιώτη Βούλγαρης.

 Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας στο κέντρο της Αθήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα.  Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις.