Σεμινάριο Φωτογραφίας Αρχαρίων 2019

φωτογραφία σχετικά με την εκδήλωση
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 06 Ιαν 2019

νέος κύκλος σεμιναρίων από τη Λέσχη Φωτογραφίας ν.κ.Κωνσταντινουπολιτών/artPhotoClub

Η Λέσχη Φωτογραφίας ν.κ.Κωνσταντινουπολιτών-C/P artPhotoClub ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας για Αρχάριους και Προχωρημένους που θέλουν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να βρούν απαντήσεις σε τεχνικά και αισθητικά θέματα, στις 14 Ιανουαρίου 2019.

Το σεμινάριο αρχαρίων θα διαρκέσει 5 μήνες, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 19:30 με 22:00 και θα πραγματοποιηθούν στην-πλήρως εξοπλισμένη - έδρα μας, στην Φιλοθέη, Λεωφ.Καποδιστρίου 17.

Με την εμπειρία της 12ης συνεχούς λειτουργίας στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας στη Φιλοθέη.

Από την αρχή λοιπόν, με σωστές βάσεις, ουσιαστική και οργανωμένη πληροφορία, για όλους τους φίλους της φωτογραφίας που έψαχναν Γνώση και Φωτογραφική Παρέα.

Αν έχεις ήδη τις βασικές γνώσεις, ένα αναλυτικό review σαν αυτό, θα σου προσφέρει την ευκαιρία να αποκαταστήσεις τις ελλείψες, να λύσεις απορίες και να προχωρήσεις μέσα σε ένα μήνα σε στην εκμάθηση προχωρημένων τεχνικών και αισθητικών προσεγγίσεων.

Τα σεμινάρια διαμορφώθηκαν με τη λογική της διαδραστικής γνωριμίας με τη Φωτογραφία, όπου Τέχνη και Τεχνική ανταγωνίζονται με στόχο την διαμόρφωση του τρόπου που ο φωτογράφος θα παράγει το έργο του. Εδώ αποκαλύπτεται σταδιακά ο κόσμος γύρω μας μέσα από τη φωτογραφική του εκδοχή και το προσοφθάλμιο της φωτογραφικής μας μηχανής.

Βασική Θεματολογία Σεμιναρίου Αρχαρίων++

Εισαγωγή στην Τεχνική & Αισθητική της Φωτογραφίας.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν αναθέσεις εργασίας, και κριτική αξιολόγηση σε προσωπικό επίπεδο, της δουλειάς των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν επεξηγηματικές σημειώσεις, καθώς συγγράμματα Φωτογραφίας σε ηλεκτρονική μορφή.

Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζονται καινούργιες φωτογραφίες των μαθητών. Αυτό βοηθάει να συζητηθούν οι πρακτικές και καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες του μέσου και να αναλυθεί σε βάθος χρόνου όλη η πορεία του φωτογράφου.

Ολα τα σεμινάρια γίνονται με τη βοήθεια Ψηφιακών παρουσιάσεων με διαγράμματα, φωτογραφίες και παραδείγματα.

• Βασικές Tεχνικές Γνώσεις, το τρίγωνο της έκθεσης.
• Φωτογραφικοί Φακοί, Η προοπτική και τα είδη των φωτογραφικών φακών. Το εστιακό μήκος και η δημιουργική χρήση του.
• Ο sensor της φωτογραφικής μηχανής, Πως «βλέπει» ο sensor και ποιές οι διαφορές του από την ανθρώπινη όραση, Ευαισθησία & Φωτομέτρηση
• Αναπτύσσοντας την προσωπική ματιά, τα στοιχεία που καθορίζουν την αισθητική στο φωτογραφικό καρέ.
• Το Φωτογραφικό Workflow και η διαμόρφωση του τρόπου που ο φωτογράφος θα παράγει το έργο του.
• Τα είδη και οι κατηγορίες των φωτογραφικών μηχανών. Η τεχνολογία, οι τύποι, οι εφαρμογές και περιορισμοί τους.
• Τα ρεύματα φωτογραφικής αισθητικής. Κινήματα, σχολές και προσεγγίσεις στη φωτογραφία.
• Η Φωτογραφία, η αλληλεπίδρασή της με τις άλλες τέχνες.
• Ιστορία της φωτογραφίας, τα πρώιμα χρόνια, η εξέλιξή της και η ψηφιακή εποχή.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο φωτογράφος Χρήστος Κανάκης (Laurea in Fotografia), με επαγγελματική εμπειρία 25 ετών στην Διαφημιστική & Αρχιτεκτονική Φωτογραφία και 14 στη Διδασκαλία της Τέχνης & Τεχνικής της Φωτογραφίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ η ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
Ε-mail στο photo.lesxi.konpol@gmail.com

αναφέροντας :
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ( ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ )
ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 2-3 ΜΗΝΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ SMARTPHONE ΣΟΥ.