Πορτρέτο

flyer εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Λάρισα // Δημοσίευση: 27 Μάιος 2019

έκθεση φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα fplus και το δίκτυο ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ δήμου Λαρισαίων στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα

Η φωτογραφική ομάδα fplus σε συνεργασία με το δίκτυο ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ δήμου Λαρισαίων παρουσιάζουν στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα από Πέμπτη 23 έως και Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Πορτρέτο”.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση δημιουργήθηκαν από παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών στο πλαίσιο των εργαστήριων φωτογραφίας που υλοποιήθηκαν ως εθελοντική προσφορά στις δομές των ΚΔΑΠ με εισηγητή τον Ανδρέα Κατσάκο.

Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα για 7 μήνες να ταξιδέψουν στον γοητευτικό κόσμο της φωτογραφίας, να γνωρίσουν τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής και τις βασικές λειτουργίες της και με όπλο τον έμφυτο ενθουσιασμό, την φαντασία, τον πειραματισμό και την ιδιαίτερη οπτική αντίληψη που διαθέτουν να δημιουργήσουν κατά την διάρκεια των εργαστηρίων μια ενδιαφέρουσα έκθεση, φωτογραφίζοντας συμμαθητές και φίλους.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της παράστασης «Ζωή σε 10 Κλικ» που οργανώνει το δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗΚΕΛ την Πέμπτη 23 Μαΐου , ώρα 18:30 , στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων – Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.
 


Λίγα λόγια για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων
Τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων είναι ένα δίκτυο 11 πιστοποιημένων εκπαιδευτικών δομών, όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό που θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε κάθε παιδί.

Στο ΚΔΑΠ μπορούν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας, σε κλίμα ελευθερίας, ασφάλειας και δημιουργικότητας

Τα ΚΔΑΠ απευθύνονται σε όλα τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Επίσης εγγράφονται παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, ενώ στα ΚΔΑΠΜΕΑ μπορούν να απασχοληθούν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητική αναπηρία. Για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με το Λευκό ταξί που λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων.

http://www.larissa-dimos.gr/el/gia-tous-polites/kdap-kdapmea2
https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/
 


Λίγα λόγια για τη φωτογραφική ομάδα fplus
Η φωτογραφική ομάδα fplus δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013, στην πόλη της Λάρισας, από μία ομάδα 18 ερασιτεχνών φωτογράφων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και η αγάπη για την φωτογραφία.

Από την αρχή της δημιουργίας, η ομάδα, ανακοινώνει κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους επόμενους 10 μήνες. Μέσα από μία πλούσια δράση που περιλαμβάνει εκθέσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις φωτογράφων, ομιλίες, διαλέξεις, διαγωνισμούς κ.α., δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας, αλλά και όλους όσους τους ενδιαφέρει η τέχνη της φωτογραφίας, να εμβαθύνουν, αλλά και να διευρύνουν τους φωτογραφικούς τους ορίζοντες, να καλλιεργήσουν την αισθητική τους και να εξελίξουν το προσωπικό τους ύφος.

Οι συναντήσεις της ομάδας, από το Νοέμβριο του 2014, πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη σε χώρο που τους παραχώρησε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο Μύλο του Παππά (Γεωργιάδου 53) στη Λάρισα.

Συντονιστής της ομάδας είναι ο Ανδρέας Κατσάκος.
https://www.fplus.gr/
https://www.facebook.com/fplus.gr/