Φως & Σκιά

Αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 09 Αυγ 2019

έκθεση φωτογραφίας των μελών των Φωτογραφικών Ομάδων «Φωτοπόροι» «Κλικers» και «Φ»

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Φως & Σκιά» των μελών της Λέσχης των Φωτογραφικών Ομάδων «Φωτοπόροι» «Κλικers» και «Φ» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις 27 Ιουνίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Η έκθεση περιλαμβάνει 150 φωτογραφίες, από 50 μέλη των ομάδων, που παρουσιάζουν την άποψή τους για το θέμα, μέσα από portfolios των 3 φωτογραφιών.

Ζητούμενο ήταν να ασχοληθούμε σε ένα από τα δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν πολύ συχνά τους φωτογράφους, το φως ή την σκιά.

Στα portfolios που παρουσιάζονται κάποια μέλη εστιάζουν την προσοχή τους πάνω στο φως, άλλα στην σκιά και άλλα και στα δυο.

Συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη: Θεοδώρα Αλαρλή, Κωνσταντίνος Αλειφέρης, Αργύρης Αλτίνογλου, Μαρίνα Ανθίμου, Δέσποινα Αποστολίδου, Χριστίνα Βαλκάνη, Στέλιος Βανδήρας, Κώστας Γκράτζιος, Ευαγγελία Δουρβαδάνη, Έφη Ζερμπούλη, Αναστασία Ιορδάνου, Αναστασία Καβαρδίνα, Γιάννης Κακτσής, Θωμαή Καλημέρη, Δημήτρης  Κανονίδης, Κατερίνα Καριζώνη, Ιλόνα Καρκαδά, Γιώτα Κοροβίνη, Αγάπη Κοσμίδου, Στέλιος Κουγιουμτζης, Ντίνα Κυριάκου, Μαριάνα Κώστα, Ελένη Λαζαρίδου, Ειρήνη Λαχανά, Σωτήρης Μητσιόπουλος, Δήμητρα Μηλοφτσή, Αναστασία Μιχαήλογλου, Σωτήρης Moυσλόπουλος, Γιώργος Μπαρμπατσούλης, Δημήτρης Νενάδης, Δέσποινα Νιζαμοπούλου, Έρη Παντελίδη, Αλέξανδρος Παντελιός, Νατάσα Παπαδοπούλου, Καίτη Παπαναούμ, Αντώνης Παπαστεργιόπουλος , Άννα Παπαχρήστου, Αννίτα Παρπούλα, Σπυριδούλα Πασχαλίδου, Anna-Gaelle Piquet, Χρύσα Προύσαλη, Ιωαννα Στοΐλα, Σοφία Στρατινάκη, Βαρβάρα Στρατινάκη, Νόπη Σωτηριάδου, Iωάννης Τσούκαλης, Μιχάλης Φωτιάδης, Κατερίνα Χατζηαβράμογλου, Φαννή Χατζημωυσή, Τάσος Χίος.

Επιμέλεια: Τάσος Σχίζας

Η Φωτογραφική Ομάδα «Φωτοπόροι» του  Δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρωτοσυστάθηκε τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο, όπου και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με δάσκαλο και συντονιστή τον Τάσο Σχίζα. Μετά από σταθερή και ενεργή πορεία πολλών χρόνων έχει εξελιχτεί σε μια σημαντική Λέσχη φωτογραφίας, που συμβάλει δυναμικά στα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης. Παρουσιάζει συστηματικά ατομικές εκθέσεις των μελών της και ομαδικές θεματικές εκθέσεις - παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό. Από το 2006 διοργάνωνε για τέσσερα χρόνια ένα φεστιβάλ φωτογραφίας με πολλές ατομικές εκθέσεις των μελών της στα Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης και από το 2010 διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η Φωτογραφική Ομάδα ΚΛΙΚers συστάθηκε τον Μάρτιο του 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης κατά την διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν από τον Τάσο Σχίζα και λειτούργησε εκεί  μέχρι το 2012. Στην συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε. Συνεχίζει να λειτουργεί με συναντήσεις των μελών της, καθώς και με κοινές συναντήσεις με την Λέσχη της ομάδας Φ. Τα μέλη της έχουν πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές θεματικές εκθέσεις, συμμετοχές σε άλλες ομαδικές εκθέσεις και ατομικές. Διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η Φωτογραφική Ομάδα «Φ» αποτελεί μια νέα δραστήρια ομάδα φωτογραφίας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο από τον Τάσο Σχίζα από τον Οκτώβριο του 2011 ως σήμερα. Αριθμεί αρκετά μέλη που παρακολουθούν τα διάφορα σεμινάρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί Λέσχη φωτογραφίας με μηνιαίες συναντήσεις των μελών της. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ μέλη της έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις και έχουν συμμετάσχει σε άλλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές. Διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.