Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

αντανάκλαση κτηρίων και ανθρώπου στο δρόμο
· Εκθέσεις · Αθήνα · Ζωγράφου // Δημοσίευση: 26 Φεβ 2010

από το Εργαστηρίo Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου.

Είκοσι απόφοιτοι του Α’ και Β’ έτους του εργαστηρίου εκθέτουν 120 επιλεγμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση των επιμορφωτών Νίκου Δημολίτσα και Νίκου Ανδρικόπουλου.

Στην 24χρονη διαδρομή τους τα καλλιτεχνικά τμήματα της φωτογραφίας αναδείχτηκαν πρότυπα και παρέμειναν προσηλωμένα στους καινοτόμους για την εποχή στόχους τους. Στην ευρύτερη διάδοση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας μέσα από την προβολή και την ανάλυση του έργου των μεγάλων αμερικανών και ευρωπαίων φωτογράφων, καθώς και στην αναζήτηση των όρων και των δυνατοτήτων υπαγωγής της φωτογραφίας στην μακραίωνη οικογένεια των «υψηλών τεχνών».

«Σε αυτό το πλαίσιο διερευνήσεων, βασική μας επιδίωξη υπήρξε η προτροπή και η ενθάρρυνση των μαθητών μας στην αναζήτηση μιας προσωπικής εκφραστικής οδού και στην εκφορά ενός πρωτότυπου φωτογραφικού λόγου που θα ενσωματώνει τα βιώματά τους το κοσμοείδωλό τους την ευαισθησία τους και την απεικονιστική δύναμη της φαντασίας τους», παρατηρεί ο επιμορφωτής Νίκος Δημολίτσας.

Η έκθεση αφιερώνεται στον αείμνηστο επιμορφωτή και επί χρόνια συνεργάτη μας Νίκο Ανδρικόπουλο, που έφυγε ΝΩΡΙΣ…