Φωτογραφικό Εργαστήρι από τον Πολιτιστικό σύλλογο Χορίαμβο

φωτογραφία σχετικά με την εκδήλωση
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Λάρισα // Δημοσίευση: 24 Σεπ 2019

νέος κύκλος σεμιναρίων για την περίοδο 2019-2020

Τα σεμινάρια Φωτογραφίας ξεκίνoύν με μια πρώτη συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 7μμ. στον πολιτιστικό πολυχώρο του ΧΟΡΙΑΜΒΟΥ.

Το φωτογραφικό εργαστήρι αποτελείται από θεωρία,τεχνική και αισθητική (2 ώρες τη βδομάδα) καθώς και επιπλέον πρακτική  εξάσκηση  με φωτογραφικές εξορμήσεις κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι συναντήσεις διοργανώνονται με βάση τις ανάγκες της εποχής μας συνταιριάζοντας την ιστορία, την θεωρία και την πρακτική της Φωτογραφίας. Φιλοδοξούν να δώσουν το έναυσμα για μια καλύτερη σχέση με την εικόνα και την τεχνική της λήψης και της αισθητικής. Συνδυάζουν εκείνες  τις βασικές γνώσεις που θα απελευθερώσουν δημιουργικά τον νεοεισερχόμενο και θα εμπνεύσουν τον νέο ερασιτέχνη φωτογράφο για περαιτέρω εξέλιξη, με βάση τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του.

Μόνο η βαθιά γνώση των κανόνων και μυστικών της φωτογραφίας μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή του. Μαθαίνουμε τους κανόνες της φωτογραφίας και αισθητικής για να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της εικόνας, προκειμένου να τους παραβιάσουμε δημιουργικά.

Είναι μια ευκαιρία να να Φρεσκάρουμε την ματιά μας, τις γνώσεις μας και να επαναπροσεγγίσουμε τον κόσμο της φωτογραφίας, της ιστορίας, της τεχνικής, καλλιεργώντας την δική μας αντίληψη και την αισθητική προσέγγιση  μεταμορφώνοντας την καθημερινότητα.

Εγγραφές στην γραμματεία του Χορίαμβου καθημερινά  6-10 μμ.

Την ευθύνη των κύκλων εκμάθησης  του  εργαστηρίου φωτογραφίας έχει ο φωτογράφος –φωτορεπόρτερ  Αποστόλης Ντόμαλης.

Ο υπεύθυνος του φωτογραφικού εργαστηρίου Αποστόλης Ντόμαλης  ,είναι επαγγελματίας φωτογράφος –φωτορεπόρτερ,ανταποκριτής του Αθηναικού πρακτορείου ειδήσεων (ΑΠΕ/ΜΠΕ) στη Λάρισα.

Έχει  εμπειρία  στην εκπαίδευση ενηλίκων, καθώς έχει διδάξει Φωτογραφία και φωτισμό επί πολλά έτη στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ,τα ΚΕΕ ,σε ΚΕΚ και στα δημόσια ΙΕΚ .

Είναι  πτυχιούχος του τμήματος  Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών και φωτογράφος με μεγάλη  επαγγελματική πείρα,και  συνεργασίες  με  ελληνικά και ξένα πρακτορεία ειδήσεων ,μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος ,της διεθνής AIPS,καθώς και μέλος της εταιρίας για τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογράφων στην Ελλάδα «ΦΟΙΒΟΣ»