Νίκος Γ. Καλλιανιώτης / America in a Trance

flyer εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Λάρισα // Δημοσίευση: 14 Δεκ 2019

παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Νίκου Γ. Καλλιανιώτη στον μύλο του Παππά στη Λάρισα

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, φιλοξενεί την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 19.00 στο Μύλο του Παππά, (Γεωργιάδου 53, 1ος όροφος), τον ελληνικής καταγωγής φωτογράφο και καθηγητή φωτογραφίας που ζει πλέον στις Η.Π.Α., Νίκο Γ. Καλλιανιώτη.

Ο Νίκος Γ. Καλλιανιώτης, θα παρουσιάσει στο κοινό, τη φωτογραφική του δουλειά καθώς και το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα, με τίτλο ''Αmerica in a Trance", (γύρω από τη ζωή στην πρώην μεγάλη βιομηχανική επαρχία της Πενσυλβάνια), το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Damiani.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.
Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Νίκος Γ.Καλλιανιώτης (US)
Ο Νίκος Καλλιανιώτης είναι φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Γεννήθηκε και έζησε στην Ελλάδα μέχρι τα νεανικά του χρόνια και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, αρχικά στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Πενσυλβάνια. Λόγω του διττού του υπόβαθρου, βλέπει τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω του από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, τόσο πολιτιστικά όσο και κοινωνικά. Με τη φωτογραφία επιχειρεί να σχολιάσει την πολιτιστική του διχοτόμηση: η απόφαση σχετικά με τη χρήση του χρώματος, του φωτός και της φόρμας είναι ύψιστης σημασίας και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξωτερίκευση του εαυτού του.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτοειδησεογράφος, συνεργαζόμενος αρχικά ως ανεξάρτητος φωτογράφος με τη The Times Leader στο Wilkes-Barre της Πενσυλβάνιας και στη συνέχεια ως φωτογράφος της The Coshocton Tribune στο Coshocton του Οχάιο και της Watertown Daily Times στο Watertown της Νέας Υόρκης. Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Drexel της Φιλαδέλφειας και συνεργάζεται με τους The New York Times ως ανεξάρτητος φωτογράφος.
www.nikokallianiotis.com