Γεωργία Πονηράκου

flyer εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Λιβαδειά // Δημοσίευση: 19 Ιαν 2020

η φωτογράφος Γεωργία Πονηράκου, παρουσιάζει το έργο της στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 19:30 στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, η Γεωργία Πονηράκου θα παρουσιάσει το φωτογραφικό της έργο. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Λίγα λόγια για την φωτογράφο:

Η Γωγώ Πονηράκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. H ενασχόληση με τη φωτογραφία προέκυψε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Βιολογία, το 2011. Έχει παρακολουθήσει workshops (με τον Πάνο Κοκκινιά, τον Παύλο Φυσάκη, τον Λουκά Βασιλικό,τον Ιωάννη Τζανετέα) ενώ τον Μάρτιο του 2017 επιλέχθηκε για να παρακολουθήσει το masterclass με τον Antoine d’Agata στην Αθήνα στο Void ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 παρακολούθησε το workshop με τον Joel Sternfeld που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στα πλαίσια του Medphoto 2019. Είναι απόφοιτος της Focus, Σχολή Φωτογραφίας & Βίντεο. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και γκαλερί ανά την Ελλάδα και παράλληλα έχει δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά μέσα, έντυπα και online.

Το έργο της για την Μακρόνησο παρουσιάστηκε στο Aph19 σαν μέρος της έκθεσης Drowing Land/Breathing Water ενώ μέχρι και τον Μάρτιο του 2020 θα εκτίθεται στην κεντρική έκθεση του Medphoto festival στο Ρέθυμνο.

Τον Φεβρουάριο του 2017 τυπώθηκε το πρώτο της zine με φωτογραφίες της και ποιήματα του Κωστή Ντέμου. Από τότε έχει τυπώσει μόνη της σε λίγα αντίτυπα ένα ακόμα zine (Diaphaneity). Είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας OramaPhotos. Όταν δεν ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει ποίηση.