Stalk me

flyer εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · Ιωάννινα // Δημοσίευση: 14 Απρ 2020

για 12η χρονιά ο διαγωνισμός φωτογραφίας Photometria Awards 2020 στο πλαίσιο του Photometria International Photography Festival

Αγαπητοί φίλοι, το Photometria Festival 2020 αναβάλλεται επίσημα λόγω της πανδημίας COVID-19. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες ημερομηνίες θα κοινοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν μέσω των κοινωνικών δικτύων και του ιστότοπού μας.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι λόγω των παραπάνω, θέτουμε νέα προθεσμία για το διαγωνισμό Photometria Awards 2020 "Stalk me".

Νέα προθεσμία: 17 Μαΐου 2020.

Το Photometria International Photography Festival διοργανώνει για 12η χρονιά τον διαγωνισμό φωτογραφίας Photometria Awards 2020 με Θεματική: “Stalk me“.

Θεματική: “Stalk me 
1-17.05.2020

Κόσμος που δεν κοιμάται ποτέ. Οθόνες ανοιχτές κι εμείς θεατές και θεάματα.  Βλέμματα μόνιμα στραμμένα πάνω μας, μια περιέργεια για τις ζωές των άλλων. Φωτογραφίζοντας το αναπάντεχο και το τυχαίο, πρώτοι εμείς, πριν χαθεί στον ατέρμονο χρόνο. Γιατί η ακόρεστη περιέργειά μας μάς έσπρωξε εκεί. Μία φωτογραφική λήψη στον δρόμο, μία επίμονη ματιά στο κρυφό ή σε αυτό που μέχρι πρότεινως δεν ενδιαφερθήκαμε να κοιτάξουμε, μια ματιά εμμονική. Από τη φωτογραφική μηχανή της Sophie Calle στο “Suite Venitienne” έως τις σύγχρονες κάμερες παρακολούθησης των λονδρέζικων δρόμων. Ζούμε στην εποχή όπου η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για ένα συνεχές και αμφίδρομο Panopticon. Μία ατελειώτη παρακολούθηση, της οποίας δεν γνωρίζουμε πάντα σε ποια πλευρά βρισκόμαστε. Μία ενστικτώδης ανάγκη να δούμε και να μας δουν. Δείτε μας!

Ημερομηνίες συμμετοχής:

 • 1 – 30 Απριλίου 2020  17 Μαΐου 2020 (11:59 μμ) μέσω της πλατφόρμας για το upload των φωτογραφιών.
 • Την 27η Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων, από 27.5 έως 7.6.2020.

(Σημείωση: η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού Photometria Awards 2020 Stalk me θα συνεχίσει το ταξίδι της μετά τη λήξη του φεστιβάλ.)

 

Βραβεία:

1ο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής
OLYMPUS 
E-PL8 1442IIR Kit blk/blk (E-PL8 black + EZ-M1442IIR black – incl. Charger & Battery)

2o Βραβείο Κριτικής Επιτροπής
CULLMANN NEOMAX 260  travel tripod

3Βραβείο Κριτικής Επιτροπής
CULLMANN SYDNEY pro Maxima 425+  black, camera bag

Επιπροσθέτως, ένας από τους τρεις διακριθέντες αποκτά τη ευκαιρία να συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση με ατομική έκθεση.
Μετά την ολοκλήρωση του uploading της φωτογραφίας ΔΕΝ αποστέλλεται email επιβεβαίωσης, εμφανίζεται μόνο μήνυμα επιτυχημένης αποστολής της φωτογραφίας στον διαγωνισμό.

 

Χορηγοί: 
OLYMPUSCULLMANN

 

Αποτελέσματα:
Τα αποτελέσματα των 3 βραβείων θα ανακοινωθούν στις 7 Ιουνίου 2020 στην τελετή λήξης του Photometria International Photography Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr και στα social media του φεστιβάλ.

 

Κριτική Επιτροπή:
Σπύρος Στάβερης, Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, Vanja Bucan, Δημήτρης Μυτάς, Mariya Kozhanova

 

Όροι Συμμετοχής:

 • Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής μίας φωτογραφίας με μέγεθος όχι μεγαλύτερο από 500ΚΒ
 • Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων και για τυχόν κλοπή φωτογραφιών η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη.
 • Το Photometria International Photography Festival δεν είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει την τυπωμένη φωτογραφία στον δημιουργό της.
 • Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
 • Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
 • Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση, τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού “Stalk me”.
 • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
 • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής.
 • Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.
 • Αν η φωτογραφία σας επιλεγεί στις 25 καλύτερες θα σας ζητηθεί το πρωτότυπο αρχείο σε καλή ανάλυση προς εκτύπωση.
 • Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδέχεστε την ενημέρωση σας μέσω email για τις δράσεις του Photometria Festival.