Λευκή κόλλα χαρτί

flyer εκδήλωσης
· Μαθήματα - Σεμινάρια // Δημοσίευση: 06 Φεβ 2021

διαδικτυακό σεμινάριο από τη Luminous Eye

H Luminous Eye φιλοξενεί διαδικτυακό σεμινάριο "Λευκή κόλλα χαρτί" με εισηγητή τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Κωνσταντίνο Φραγκούλη.

Η «Λευκή Κόλλα Χαρτί» είναι ένα ομαδικό project για μια Μικρού Μήκους Ταινία.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κώστας Φραγκούλης μας προσκαλεί σ’ αυτό το project για να γράψουμε παρέα ο καθένας τη δική του ιστορία, με στόχο να γυρίσουμε όλοι μαζί μια Μικρού Μήκους Ταινία

Παρόλο που το γράψιμο είναι ένα μοναχικό εργαλείο, ο τρόπος συγγραφής έρχεται με ένα παιχνίδι που έφτιαξε ειδικά για αυτές τις συναντήσεις ο καθοδηγητής και σκηνοθέτης μας. Μέσα από προβολές, ερωτήσεις, test, ασκήσεις, εργασίες και αποστολές σαν καλοί Ντετέκτιβ, όπως μοιάζουν οι συγγραφείς, θα πρέπει να βρούμε το δικό μας χαμένο θησαυρό πίσω από αυτή τη λευκή κόλλα χαρτί και να ξεπεράσουμε έτσι τον εαυτό μας. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης και δημιουργός του παιχνιδιού θα γράψει μαζί μας και θα μας καθοδηγήσει συντονίζοντας τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά σε αυτό το καινούργιο ομαδικό project.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά

Διευκόλυνση για τους συμμετέχοντες που έχουν εγγραφεί:
Σε περίπτωση που δεν θα είναι εφικτό να παρακολουθήσετε μία ή και όλες τις διαδικτυακές συναντήσεις, μπορείτε να τη/τις δείτε βιντεοσκοπημένη/ες στο χρόνο που εσείς επιθυμείτε, χωρίς την ενεργή συμμετοχή σας.

Διάρκεια: 12 συναντήσεις των 2 ωρών
Ημερομηνίες: Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 – 24 Απρίλιου 2021
Ώρες Διεξαγωγής: 12:00 – 14:00
Κόστος Διδάκτρων (24 ώρες): 125€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Για πιθανές απορίες επικοινωνείτε στο info@luminouseye.net


Ο Κώστας Φραγκούλης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Κινηματογράφο στη Αθήνα. Το 2008 με τη πρώτη του μικρού μήκους ταινία το «Γάλα», γυρισμένη σε ασπρόμαυρο 16mm φιλμ, πήρε το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας Μικρού Μήκους στη Δράμα και το ισότιμο κρατικό βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι επόμενες τρεις μικρού μήκους ταινίες του, έχουν όλες προβληθεί και βραβευθεί σε άλλα διεθνή Φεστιβάλ. Έχει δουλέψει σαν σκηνοθέτης και μοντέρ trailer στο Θέατρο και για μουσικά βιντεοκλίπ. Υπήρξε συνδιοργανωτής και παραγωγός κινηματογραφικών εργαστηρίων του Film Stockholm και της Ελληνικής Πρεσβείας της Σουηδίας στο νησί της Σάμου απ’ όπου και κατάγεται. Έχει ιδρύσει με τους υπόλοιπους συνεργάτες του την εταιρία παραγωγής ταινιών Visual Therapy Productions απο το 2010. Η τελευταία μικρού μήκους ταινία του «Το πτώμα ήταν νεκρό» βραβεύθηκε σαν καλύτερη Διεθνής μικρού μήκους ταινία στη Ταϊλάνδη, όπου και φαίνεται να τον αγαπούν! Οι γονείς του αποδέχθηκαν το γεγονός ότι είναι Σκηνοθέτης και δεν του ξαναζήτησαν να γίνει φαρμακοποιός. Αυτόν το καιρό αναπτύσσει το σενάριο για τη μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο «Αγία Ξανθή» και τη μικρού μήκους ταινία «Σκοτεινός Θάλαμος» που είναι βασισμένη στο διήγημα του συγγραφέα και συν-σεναριογράφου του, Χρήστου Αστερίου.

Filmography: “A buddy already dead” short movie, 2016, colour shot on RED camera, 14.41 “Actually” short movie, HD colour 2013, 05:56 “End of Story” short movie, HD colour, 2010, 12:58 “Milk” short movie, film S16mm B&W, 2008, 07:25