Διαδικτυακό σεμινάριο Video Art

flyer εκδήλωσης
· Μαθήματα - Σεμινάρια // Δημοσίευση: 06 Φεβ 2021

διαδικτυακό σεμινάριο Video Art από τη Luminous Eye με εισηγητή τον Μάκη Φάρο

H Luminous Eye φιλοξενεί διαδικτυακό σεμινάριο Video Art με εισηγητή τον Μάκη Φάρο.

Η Video Art έχει θεωρηθεί η αρχαιολογία των νέων μέσων, όμως θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς πως συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία, τις νέες δυνατότητες των προγραμμάτων, των μηχανημάτων και των νέων διαδικασιών. Η Video Art ταυτίζεται τόσο με έναν ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής της εικόνας, όσο και με την ενεργοποίηση των ψυχολογικών και φυσιολογικών παραγόντων που παρεμβαίνουν στην επικοινωνία. Η ποικιλία των μορφών της, παραπέμπει στο πλήθος των σημερινών καλλιτεχνικών αναζητήσεων και δραστηριοτήτων.

Η Οπτικοακουστική γλώσσα, η γλώσσα του βίντεο, η σχέση εικόνας και του ήχου, ο χώρος, οι εγκαταστάσεις, οι κώδικες και η αλληλεπίδραση με τον θεατή, είναι μερικά θέματα που το σεμινάριο αυτό θα αναπτύξει.

Διάρκεια: 5 συναντήσεις των 2 ωρών κάθε Τρίτη
Ημερομηνίες: 9 Φεβρουαρίου – 9 Μαρτίου 2021
Ώρες Διεξαγωγής: 18:00 – 20:00
Κόστος Διδάκτρων (10 ώρες): 150€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)

Για πιθανές απορίες επικοινωνείστε στο info@luminouseye.net


Ο Μάκης Φάρος είναι multimedia artist, συνθέτης, και κινηματογραφιστής. Ιδρυτικό μέλος της δισκογραφικής εταιρίας ηλεκτρονικής μουσικής ELFISH στις αρχές της δεκαετίας του 90. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας “for cancel” και συνιδρυτής και επιμελητής του TILT platform.
Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό της ΑΣΚΤ “Ψηφιακές μορφές τέχνης” ως εξωτερικός συνεργάτης από 1999, για 4 χρόνια. Διδάσκει στην ιδιωτική σχολή Φωτογραφίας και Βίντεο “Focus” από το 1996 μέχρι σήμερα καθώς και στα ΙΕΚ Ακμή, 2005-2008.
Έχει δημιουργήσει Βίντεο, μουσική και concepts για πολλές ομάδες σύγχρονου χορού. Ως συνθέτης και μουσικός έχει συμμετοχή σε περισσότερα από 10 LP, CD. Έχει επίσης διατελέσει τεχνικός σύμβουλος σε θέματα εξοπλισμού και εγκαταστάσεων σε μουσεία (ΕΜΣΤ, Μπενάκη, Μακεδονικά μουσείο, κ.α) και μεγάλες διοργανώσεις (Μπιενάλε Βενετίας, Outlook, κ.α.), εκθέσεις και φεστιβάλ (ADAF, e-fos, κ.α.). Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία.