Ρετρό Παρεμβάσεις

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη · Καλαμαριά // Δημοσίευση: 28 Οκτ 2010

έκθεση επιζωγραφισμένης φωτογραφίας της Βάσως Κριτάκη

Το περιοδικό «ΑΥΛΑΙΑ» και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης της Βάσως Κριτάκη με τίτλο «Ρετρό Παρεμβάσεις» την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ώρα 19.00 στον πολυχώρο Τέχνης «Remezzo» (Ν. Πλαστήρα 2, Αρετσού)

Η Βάσω Κριτάκη γεννήθηκε και εργάζεται στη Χίο και είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στη νομαρχία του νομού. Έχει γράψει βιβλία για τη μαγειρική και αρθρογραφεί συχνά στον τοπικό τύπο. Έχει προωθήσει τη μαστίχα και τα άλλα Χιακά προϊόντα, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών υπό την αιγίδα της νομαρχίας Χίου.

Η Βάσω Κριτάκη χαίρεται να εκφράζεται και να επικοινωνεί με τους γύρω της ποικιλοτρόπως. Αυτή τη φορά με την έκθεση επιζωγραφισμένης φωτογραφίας που την ονομάζει «Ρετρό παρεμβάσεις» μας γυρνά πίσω στο χρόνο. Μπαίνει σε ένα ρομαντικό κόσμο, ανακλώντας από το παρελθόν πρόσωπα και μνήμες, «πειράζοντας» με τρυφερότητα φωτογραφίες.

Με μια ιδιότυπη και ενδιαφέρουσα αισθητική και τεχνική, που θυμίζει παλιούς επιχρωματισμούς, φωτίζει και χρωματίζει με τα μολύβια της παλιά πορτρέτα ανακαλύπτοντας και αναδεικνύοντας το κάλλος της κάθε μορφής.

Το αποτέλεσμα ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία στους θεατές και μας γεμίζει γλύκα και τρυφερά συναισθήματα.