Μαύρο λιβάδι

δύο άνδρες πάνω σε ένα κούτσουρο μέσα σε μια λίμνη
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 27 Φεβ 2010

εικαστική έκθεση για την ταινία του Βαρδή Μαρινάκη

Με αφορμή την προβολή στους κινηματογράφους της ταινίας μεγάλου μήκους του Βαρδή Μαρινάκη «Μαύρο λιβάδι», οργανώνεται εικαστική έκθεση αφιερωμένη στην ταινία.

Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες της Μυρτώς Αποστολίδου, σχέδια για κουστούμια και σκηνικά της ταινίας του Γιώργου Γεωργίου και ζωγραφικά έργα εμπνευσμένα από την ταινία της Χριστίνας Κάλμπαρη.

Η ταινία διαδραματίζεται το 1654 στην Ελλάδα υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ένα απομακρυσμένο γυναικείο μοναστήρι. Ένας γενίτσαρος σωριάζεται βαριά τραυματισμένος στην πύλη της μονής. Οι μοναχές αποφασίζουν να τον κρατήσουν και να τον περιθάλψουν. Εκεί,  τον φροντίζει κρυφά η Ανθή, μια νεαρή μοναχή, που έχει πάρει τον όρκο της σιωπής. Ερωτεύονται χωρίς να το καταλάβουν. Η Ανθή δεν τολμάει να του αποκαλύψει το μυστικό της: είναι αγόρι. Ο Γενίτσαρος και η Ανθή το σκάνε στο δάσος προσπαθώντας να απελευθερωθούν από τα δεσμά του και δημιουργούν τη δικιά τους ονειρική πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στο www.mavrolivadi.blogspot.com, και το demo trailer της ταινίας στο http://www.youtube.com/watch?v=ReCl8Lq9pw8