Σάκης Δαζάνης

flyer εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Κοζάνη // Δημοσίευση: 05 Απρ 2023

τα Art Sessions παρουσιάζουν το φωτογραφικό έργο του Σάκη Δαζάνη

Τα Art Sessions παρουσιάζουν το φωτογραφικό έργο του Σάκη Δαζάνη την Πέμπτη, 06 Απριλίου στις 20.00 στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αγίου Χριστόφορου 6, Κοζάνη

Το 4o Art Session: Σχήμα στο κενό συνθέτει και μας μεταφέρει στον φωτογραφικό κόσμο του Σάκη Δαζάνη, ο οποίος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τον κεντρικό άξονα του έργου, την καλλιτεχνική διαδικασία, την τεχνοτροπία, τον τρόπο σκέψης του. Το σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε γκαλερί τέχνης θέλοντας να ενστερνιστεί μια σύγχρονη αντίληψη για την τέχνη που είναι ανοιχτή σε όλους.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από live performance//drum set by Sotos Koutsonanos

Ο Σάκης Δαζάνης:
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Κοζάνη. Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής και Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ασχολείται με τη φωτογραφία τοπίου και ντοκουμέντου, ενώ ο δρόμος είναι μια αγάπη από παλιά.
Παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας από τους Jacob Aue Sobol, Πλάτωνα Ριβέλλη και Πάρη Πετρίδη.

Εκθέσεις που συμμετείχε:
2022 Where The River Runs Mute, Photometria Festival, Ioannina/GR
2022 Where The River Runs Mute, Photo-Romania festival, Cluj/RO
2021 One World, 1st International Photo Festival, Drama/GR
2021 TOLERANCE(S), έκθεση στο πλαίσιο του Art + Culture vs Xenophobia Project, επιμέλεια Ελένη Μουζακίτη, Κώστας Ιωαννίδης, Αθήνα-Νορβηγία
2016 HOME, Delmar Gallery με επιμέλεια Aue Sobol και Sun Hee Engelstoft κατά τη διάρκεια του Head On Festival, Sydney/Australia
2016 Cultural Landscapes, Group Expo, Athens/GR 2015 Family, Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα/ GR
2014 On-Off, Ατομική έκθεση με προσωπική εκτύπωση, Κοζάνη-Καστοριά/GR

Βραβεία και shortlists:
2022 Επιλέχθηκε ως ταλέντο στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης φωτογραφίας Futures (https://www.futures-photography.com/artists/sakis-dazanis)
2022 Parallel Voices 2022, Φεστιβάλ Photometria, Ιωάννινα
2021 Urban Photo Awards Φιναλίστ (κατηγορία ανθρώπων), Ιταλία
2017-2021 Honor mentioned και φιναλίστ σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας δρόμου

Περισσότερα:
Web: https://sakisdazanis.weebly.com/
Instagram: https://www.instagram.com/sakisdazanis (@sakisdazanis) Flickr: https://www.flickr.com/photos/dazanis

Τι είναι τα Art Sessions: Σχήμα στο κενό:
H AΡΣΙΣ Κοζάνης σε συνεργασία με το περιοδικό Together δημιούργησαν μία φυσική πλατφόρμα άμεσης επαφής και διάδρασης με στόχο την προβολή, διάδοση και ανάπτυξη των τεχνών και κάλεσαν καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες της ευρύτερης περιοχής να υποβάλουν τη δουλειά τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να την παρουσιάσουν στα ArtSessions: Σχήμα στο κενό!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν την αρχική πρόταση του έργου/πρότζεκτ που θα ήθελαν να αναπτύξουν κατά την παρουσίαση τους με e-mail: infokoz@arsis.gr και info@togethermag.gr, μέσω της σελίδων www.facebook.com/Arsis.Kozanis και www.facebook.com/togethermazi, αλλά και στο τηλέφωνο 2461049799.