Τοπιογραφίες

flyer εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 11 Μάιος 2023

έκθεση φωτογραφίας των μελών των Φωτογραφικών Ομάδων «Φωτοπόροι» και «Φ»

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τοπιογραφίες» των μελών των Φωτογραφικών Ομάδων «Φωτοπόροι» και «Φ» θα πραγματοποιηθεί στη Chalkos Gallery, από τις 23 Μαΐου ως τις 9 Ιουνίου 2023. Η έκθεση περιλαμβάνει 73 φωτογραφίες, από 39 μέλη των ομάδων. Οι φωτογραφίες έχουν διάσταση 30Χ45cm με λευκό περιθώριο και είναι επικολλημένες σε kfix. Είναι όλες υπογεγραμμένες και πωλούνται με ενιαία τιμή 50 ευρώ ανά φωτογραφία. Τα έσοδα των πωλήσεων να διατεθούν εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη της Chalkos Gallery.

Συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη: Δέσποινα Αποστολίδου, Γιώργος Βλάχος, Δημητρης Γκεσούλης, Σίσσυ Δάβρη, Ευαγγελία Δουρβαδάνη, Έφη Ζερμπούλη, Μάρθα Θεοδωρίδου, Αναστασία Ιορδάνου, Θώμη Καλημέρη, Δημήτρης  Κανονίδης, Στέλιος Κουγιουμτζης, Απόστολος Κούκης, Κούλης Κουλαξίδης, Γιώτα Κυρατζάκου, Γιάννης Κωνσταντούδης, Βασιλική Λαμπροπούλου, Δημήτρης Μεταξάς, Αναστασία Μιχαήλογλου, Σωτήρης Moυσλόπουλος, Γιώργος Μπαρμπατσούλης, Νέλη Οικονόμου, Ελένη Παναγιωτίδου, Χρήστος Παντελιάδης, Καίτη Παπαναούμ, Ανέστης Παρασκευόπουλος, Τρυφούλα Παυλίδου, Βασίλης Παυλόπουλος, Ελένη Ποπκιώση, Χρύσα Προύσαλη, Μαρία Σαμολαδά, Γιώργος Σέντης, Ηλίας Σεφερίδης, Μαρία Συριτζίδου, Τάσος Σχίζας, Νόπη Σωτηριάδου, Μυρτώ Τερζίδου, Γιώργος Τσιλιγκιρίδης, Πηνελόπη Τσομπανίδου, Iωάννης Τσούκαλης.

Επιμέλεια: Τάσος Σχίζας

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΦΩΤΟΠΟΡΟΙ» του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρωτοσυστάθηκε τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο, όπου και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με δάσκαλο και συντονιστή τον Τάσο Σχίζα. Μετά από σταθερή και ενεργή πορεία πολλών χρόνων έχει εξελιχτεί σε μια σημαντική Λέσχη φωτογραφίας, που συμβάλει δυναμικά στα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης. Παρουσιάζει συστηματικά ατομικές εκθέσεις των μελών της και ομαδικές θεματικές εκθέσεις - παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό. Από το 2006 διοργάνωνε για τέσσερα χρόνια ένα φεστιβάλ φωτογραφίας με πολλές ατομικές εκθέσεις των μελών της στα Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης και από το 2010 διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

http://www.photoeidolo.gr/fotoporoi+f.htm

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Φ» αποτελεί μια δραστήρια ομάδα φωτογραφίας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο από τον Τάσο Σχίζα, από τον Οκτώβριο του 2011 ως σήμερα. Αριθμεί αρκετά μέλη που παρακολουθούν τα διάφορα σεμινάρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί Λέσχη φωτογραφίας με μηνιαίες συναντήσεις των μελών της. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ μέλη της έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις και έχουν συμμετάσχει σε άλλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές. Διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

http://www.photoeidolo.gr/fotoporoi+f.htm