6ο Chania International Photo Festival

flyer εκδήλωσης
· Φεστιβάλ · Χανιά // Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2023

παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο του 6ου Chania International Photo Festival

Στο πλαίσιο του 6ου Chania International Photo Festival θα πραγματοποιηθούν κάποιες παράλληλες δράσεις στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης και δύο Workshops, ένα με θέμα τη Νυχτερινή Φωτογραφία και ένα με θέμα τη Φωτογραφία Φύσης καθώς και ο Φωτογραφικός Μαραθώνιος. Όσοι θα βρίσκονται στα Χανιά και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του Cip Festival και να δουν τον τρόπο που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023, ο κ. Αλέξανδρος Βούτσας, που διδάσκει φωτογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, θα κάνει ένα Workshop πάνω στη Νυχτερινή Φωτογραφία στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στις 20:00. Θα ακολουθήσει νυχτερινή φωτογράφιση με την ομάδα. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 ο Λέκτορα του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Νίκος Αποστολόπουλος θα κάνει μία παρουσίαση του έργου και της ζωής της Vivian Mayers, στις 19:00, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Επίσης την ίδια ημέρα στις 21:00 ο κ. Αλέξανδρος Βούτσας θα κάνει ένα Workshop με θέμα τη φωτογραφία Φύσης

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στις 9:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση με λεωφορείο. Το Workshop που θα γίνει περιλαμβάνει επίσκεψη σε δύο ιστορικές μονές του νομού Χανίων και φωτογράφισή τους, καθώς και φωτογράφιση ενός σπηλαίου που βρίσκεται εκεί και φύσης. Η επιστροφή θα είναι γύρω στις 3 το μεσημέρι. Επειδή οι θέσεις το λεωφορείου είναι συγκεκριμένες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή όσοι είναι σίγουροι ότι θα το παρακολουθήσουν.

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 θα γίνει σχολιασμός των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στα Workshops.

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 με το κλείσιμο του Φεστιβάλ θα γίνει η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων.