Λουκάς Βασιλικός

flyer εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Βόλος // Δημοσίευση: 06 Δεκ 2023

η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου παρουσιάζει τον φωτογράφο Λουκά Βασιλικό

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στις 7:30μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, Μανδηλαρά και Σταδίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου παρουσιάζει τον φωτογράφο Λουκά Βασιλικό.

Ο Λουκάς Βασιλικός θα παρουσιάσει μέρος από τα φωτογραφικά του project και θα εστιάσει στις φωτογραφίες που αποτελούν μέρος του φωτογραφικού του βιβλίου «Έξι βαθμοί διαχωρισμού». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ο Λουκάς Βασιλικός γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1996. Η ενασχόλησή του με την φωτογραφία άρχισε το 2006, λειτουργώντας αρχικά ως μέσο παρατήρησης και καταγραφής του ανθρώπινου στοιχείου μέσα στο αστικό περιβάλλον, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στη διερεύνηση μέσα στο οικείο περιβάλλον σε σχέση με την φωτογραφία. Το 2014 συμμετείχε στην ομάδα εικαστικών, ερευνητών και συγγραφέων του Depression Era, μίας συλλογικής προσπάθειας αποτύπωσης της ελληνικής κρίσης, που φιλοξενήθηκε σε μουσεία και γκαλερί, στην Ευρώπη και την Αμερική. Το 2022 εξέδωσε το 1ο του ατομικό βιβλίο «Έξι βαθμοί διαχωρισμού» από τον εκδοτικό οίκο Eyeshot publications. Ανήκει στην διεθνή διαδικτυακή ομάδα burn my eye.