Περιβαλλοντικές ανησυχίες

flyer εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς // Δημοσίευση: 12 Δεκ 2023

φωτογραφικός διαγωνισμός από το PhotoPolis Agrinio Photo Festival

Το “Photopolis Agrinio Photo Festival” προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: “Environmental concerns / Περιβαλλοντικές ανησυχίες”.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποδώσουν φωτογραφικά το παραπάνω θέμα και να στείλουν από μία μόνο φωτογραφία.
Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 23:59, με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω.
Οι (15) δεκαπέντε επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν σε έκθεση στις κεντρικές εκδηλώσεις του Photopolis Agrinio Photo Festival τον  Σεπτέμβριο 2024.

Δώρα

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν με τα παρακάτω φωτογραφικά βιβλία:

1o Βραβείο:

  • Seeing People, της Dorothea Lange
  • “Το βλέμμα της Αιωνιότητας” του Ηλία Μπουργιώτη
  • ” Περί φωτογραφίας” της Susan Sontag
  •  Λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ

2ο Βραβείο:

  • Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος” του Τάκη Τλούπα”
  • “Η Αποφασιστική Στιγμή” λόγος για τη Φωτογραφία” του Cartier-Bresson
  • Λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ

3ο Βραβείο:

  • “ATHOS τα χρώματα της πίστης» του Στράτου Καλαφάτη
  • “Λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Φεστιβάλ

Κριτική Επιτροπή

Η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από  κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους:
Νίνα Κασσιανού, Ρέα Παπαδοπούλου, Φωτεινή Παπαχατζή, Σπύρο Στάβερη,  Πάνο Χαραλαμπίδη & Μαίρη Χαιρετάκη. (Στο τέλος της σελίδας μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά).
Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση

Οδηγίες συμμετοχής

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, ενώ για τις 15 επιλεγμένες φωτογραφίες, οι οποίες θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν στην έκθεση του Φεστιβάλ, θα επιβαρυνθεί ο κάθε φωτογράφος με το ποσόν των 20 € για τα έξοδα της εκτύπωσης και ανάρτησης, που θα κληθεί να καταβάλει μετά την επιλογή των φωτογραφιών.
Οι φωτογράφοι των 15 επιλεγμένων φωτογραφιών θα ειδοποιηθούν με email για την επιλογή της φωτογραφίας τους και θα τους ζητηθεί αρχείο μεγάλης ανάλυσης και σε εκτυπώσιμη ποιότητα.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με την συμμετοχή τους δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης, εκτύπωσης των φωτογραφιών και ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρήση των φωτογραφιών σε banner προβολής του φεστιβάλ με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
Οι εκτυπώσεις παραμένουν στο αρχείο του φεστιβάλ για πιθανή επανέκθεσή τους ή έκθεσή τους σε άλλα φεστιβάλ με τα οποία συνεργάζεται το Photopolis. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς τους.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
Το αρχείο της φωτογραφίας πρέπει να έχει μεγάλη πλευρά 1500 px και μέγεθος μέχρι 2 ΜΒ, (εάν το αρχείο είναι μεγαλύτερο δεν θα αποσταλεί.
Ως όνομα αρχείου πρέπει να έχει το όνομα του φωτογράφου με ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ χαρακτήρες και το στέλνετε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά την επιτυχή αποστολή θα εμφανιστεί στην οθόνη σας μήνυμα ότι έγινε επιτυχής αποστολή.
Εντός 48 ωρών από την λήψη του σας αποστέλλουμε email λήψης της συμμετοχής. Εάν δεν λάβετε το email επιβεβαίωσης εντός 48 ωρών ενημερώστε μας σχετικά στο email: info@photopolis.gr.