Όψεις νέων φωτογράφων

άνδρας στέκεται σε μια ανοιχτή πόρτα
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη · Σταυρούπολη // Δημοσίευση: 17 Νοε 2010

έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης "Όψεις" του Δήμου Σταυρούπολης

Έκθεση με τίτλο, «Όψεις νέων φωτογράφων» παρουσιάζει από 18 έως 28 Νοεμβρίου 2010, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 30 νέοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το τρίμηνο εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία που διοργανώνει 2 φορές το χρόνο η Φ.Λ. «Όψεις» του Δήμου Σταυρούπολης.

Στόχος της είναι να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό μέσα από την εμπειρία μιας έκθεσης.
Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αφορά στη βασική κατάρτιση στις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της μαυρόασπρης φωτογραφίας, περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κυρίως εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ουσία του φωτογραφικού μέσου αποφεύγοντας τα εμπόδια και τα διλήμματα που βάζει στους νέους φωτογράφους η εξάρτηση από την τεχνολογική εξέλιξη και η εμπορευματοποίηση της φωτογραφίας.

Το ότι υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με την φωτογραφία ως τέχνη και ως μέσο για ευχαρίστηση και ψυχαγωγία είναι το σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου.

Οι εβδομήντα περίπου φωτογραφίες της έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, δίνουν μια πρώτη γεύση της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου.

Συμμετέχοντες φωτογράφοι:
Γιάννης Αθανασιάδης, Κώστας Αθανασίου, Μάγδα Βαβούρα, Γιώργος Βουδούρης, Ηλίας Βουτσάς, Αλεξάνδρα Γάκη, Δημήτρης Γιώβης, Ραφαήλ Γκαϊδατζής, Αφροδίτη Γκρασδάνη, Νέστορας Δημητριάδης, Μαρία Ελευθεριάδου, Ελένη Εμμανουηλίδου, Γιώργος Κάντας, Πελαγία Μαγιοπούλου, Νόπη Μαντή, Βαγγέλης Μαρούλης, Κατερίνα Μεσοχωρίτου, Κατερίνα Μητρούδα, Μίνα Μπασδάνη, Άννα Μπινιάκου, Βάσω Νικολαϊδου, Κώστας Ντοκούτσης, Φανή Παπαδοπούλου, Παρασκευή Παπαϊωάννου, Χρήστος Σιδηρόπουλος, Ελένη Σκεύα, Σοφία Σκίτσκα, Μαρία Τσαγγαλίδου, Ελένη Τσιαγιανίδου, Χρυσάνθη Τσολάκη, Μαρία Χατζηαθανασίου

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20:30