Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία

εξώφυλλο βιβλίου
· Ημερίδες · Λάρισα // Δημοσίευση: 23 Νοε 2010

διημερίδα αφιερωμένη στην Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας ανακοινώνει την αναβολή (για λόγους υγείας) της διημερίδας για τη Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία καθώς και το Portfolio Reviews που ήταν προγραμματισμένα για τις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2010.
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2011. (Η δομή της διημερίδας και οι όροι συμμετοχής για το Portfolio Reviews παραμένουν οι ίδιοι)
H ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα από το διαδικτυακό τόπο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας www.fll.gr καθώς και από το Διαδικτυακό Φωτογραφικό Περιοδικό fmag www.fmag.gr

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και το Διαδικτυακό Φωτογραφικό Περιοδικό fmag, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ φωτογραφίας Photo Aspects 2011, παρουσιάζουν μια διημερίδα αφιερωμένη στην Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία.

Η διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 θα περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και portfolio reviews από τους Κώστα Ιωαννίδη, Ελένη Μουζακίτη και Φωτεινή Παπαχατζή.

Τις ομιλίες της Παρασκευής θα συντονίσει ο Δημήτρης Αμβράζης.

Παράλληλα, στο βιβλιοπωλείο Prosperus, Αθανασίου Διάκου 2, (δίπλα στο Ταχυδρομείο) και από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, θα διατίθεται το βιβλίο του κου Κ. Ιωαννίδη “Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία: Ένας Αιώνας σε Τριάντα Χρόνια”, με έκπτωση 15%, στην τελική τιμή των 27 ευρώ.

 

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, 19:30 – 22:00
19:30 - Δημήτρης Αμβράζης, παρουσίαση ομιλητών
20:00 - Κώστας Ιωαννίδης, παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Futura “Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία: Ένας Αιώνας σε Τριάντα Χρόνια”.
21:00 - Ελένη Μουζακίτη, παρουσίαση της φωτογραφικής της δουλειάς
21:30 - Φωτεινή Παπαχατζή, παρουσίαση της φωτογραφικής της δουλειάς
Αίθουσα προβολών Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας
Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010,  10:00 - 14:00
10:00 - 14:00 - Portfolio reviews από τους Κώστα Ιωαννίδη, Ελένη Μουζακίτη, Φωτεινή Παπαχατζή.
Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή συμμετοχής στο Portfolio reviews: fll.gr / fmag.gr
Αίθουσα προβολών Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας
Συμμετοχή 10€ για τα μέλη της ΦΛΛ και για τους υπολοίπους συμμετέχοντες.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, 20:00 - 21:30
20:00 - 21:30 Έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Μουζακίτη με τίτλο “Grids”
20:00 - 21:30 Έκθεση φωτογραφίας της Φωτεινής Παπαχατζή
Διάρκεια έκθεσης: 04/12/2010 – 11/12/2010
Εκθεσιακός χώρος Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας
Είσοδος ελεύθερη.

Την οργάνωση, επιμέλεια και τον συντονισμό της διημερίδας έχει ο Δημήτρης Αμβράζης, φωτογράφος – Ιστορικός τέχνης.

 

Σύντομα βιογραφικά ομιλητών

Κώστας Ιωαννίδης

Ο Κώστας Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Α.Π.Θ.. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Μιχελή εργάστηκε για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής σε πανεπιστήμια της Ευρώπης (Amsterdam School for Cultural Analysis-Πανεπιστήμιο Άμστερνταμ, Ολλανδία) και των Η.Π.Α. (Carnegie Mellon University, Πίτσμπουργκ και Πανεπιστήμιο του Σικάγου). Σήμερα είναι λέκτορας Θεωρίας της Τέχνης στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διδάσκει επίσης ιστορία και θεωρία της κριτικής της τέχνης στο Τμήμα Θεωρητικών Σπουδών της Α.Σ.Κ.Τ. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Ιστοριογραφία της τέχνης, μοντερνιστική θεωρία, θεωρίες της πρόσληψης, ιστορία και θεωρία της φωτογραφίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστόπουλου και σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Futura το βιβλίο του Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία: Ένας Αιώνας σε Τριάντα Χρόνια.

 

Ελένη Μουζακίτη

Η Ελένη Μουζακίτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εικόνα και Επικοινωνία (Goldsmiths College, University of London). Με υποτροφία του ΙΚΥ και του Ωνασείου Ιδρύματος εκπόνησε διδακτορική διταριβή στη φωτογραφία (School of Art, Design and Technology, University of Derby, UK).
Εχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Έργα της ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τέχνης του Πόρτλαντ, Όρεγκον, Η.Π.Α., του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Έχει διδάξει φωτογραφία στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Portfolio με φωτογραφική δουλειά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και καταλόγους εκθέσεων. Έχουν επίσης εκδοθεί τρία λευκώματα με φωτογραφίες της.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη φωτογραφική πραγμάτευση της έννοιας του ελεύθερου χρόνου.

 

Φωτεινή Παπαχατζή

Η Φωτεινή Παπαχατζή σπούδασε σχέδιο μόδας, computer graphics, έκανε σεμινάρια φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη στον Φωτογραφικό Κύκλο και στα Νελε Ζωγράφου με τον Νίκο Δημολίτσα και τον Νίκο Ανδρικόπουλο και video editing και documentary filmmaking στο City University του Λονδίνου.
Κατέχει μεταπτυχιακό(MA) στο Arts Management από το City University of London (2001).
Έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα, στην Κούβα, στην Αγγλία,στην Ρωσία, στην Κροατία και στην Γερμανία με έργα της από την Κούβα και την Βραζιλία. Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα.
Έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες και άρθρα στο Βήμα και στην Ελευθεροτυπία. Έχει εργαστεί ως πολιτιστικός ανταποκριτής στο περιοδικό Highlights.
Έχει εργαστεί ως promoter της Cristina Villalonga και του Steve Wynn σε συναυλίες τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως video filmmaker για την εταιρεία kinetika στο Λονδίνο.
Από το 2007 είναι συντονίστρια της Culturepolis- Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας.
Από το 2008 διδάσκει το μάθημα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας στα ΝΕΛΕ Πρέβεζας, Λευκάδας και Φιλιππιάδας.