Αμπελώνας

αφίσα εκδήλωσης
· Εκδόσεις · Λευκώματα · Λάρισα · Αμπελώνας // Δημοσίευση: 21 Δεκ 2010

παρουσίαση του Λευκώματος του Δήμου Αμπελώνα στoν Αμπελώνα

Ο Δήμος Αμπελώνα με την ολοκλήρωση της έκδοσης του φωτογραφικού λευκώματος "Αμπελώνας" ολοκληρώνει την σειρά παρουσιάσεων με τον τρίτο σταθμό που είναι ο Αμπελώνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αθαν. Χρυσοβέργης, ο φιλόλογος-λογοτέχνης κ. Ιω. Ζαρογιάννης, καθώς ο φωτογράφος κ. Άκης Μπακόπουλος.

Οι εικόνες του βιβλίου καταγραφικές, εννοιολογικές και αφηγηματικές αναδεικνύουν το φυσικό πλούτο του τόπου, την παράδοση και τον πολιτισμό του, το σύγχρονο Αμπελώνα, την εργασία και τις ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του Αμπελωνίτη.

Άκης Μπακόπουλος
Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1980. Μεγάλωσε στον Βόλο και επέστρεψε στην Λάρισα στα 17 του. Σπούδασε εικονολήπτης και στη συνέχεια ειδικός εφαρμογών πληροφορικής. Η επαγγελματική του επαφή με τη φωτογραφία ξεκίνησε πλάι στον φωτογράφο Αντρέα Μαρουσούλη. Διετέλεσε μέλος της φωτογραφικής λέσχης Λάρισας και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις. Οι προσωπικές ανησυχίες του τον οδήγησαν να διερευνήσει εικαστικούς δρόμους προσωπικής έκφρασης. Ως δημιουργικός φωτογράφος αποτυπώνει τον κόσμο γύρω του με ειλικρίνεια, σεβασμό και αγάπη προς τον άνθρωπο και τη φύση. Η επιλογή των φωτογραφιών που παρουσιάζονται στο βιβλίο "Αμπελώνας" είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να απεικονίσει τη γενέτειρα πόλη του πατέρα του, τον Αμπελώνα. Οι εικόνες του καταγραφικές, εννοιολογικές και αφηγηματικές αναδεικνύουν το φυσικό πλούτο του τόπου, την παράδοση και τον πολιτισμό του, το σύγχρονο Αμπελώνα, την εργασία και τις ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του Αμπελωνίτη.

Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ