Θεσσαλονίκη 2012

αφίσα διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 29 Δεκ 2010

διαγωνισμός φωτογραφίας από τον IANO

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της Θεσσαλονίκης ο ΙΑΝΟS διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη 2012» και καλεί ερασιτέχνες φωτογράφους να συμμετέχουν, με φωτογραφίες που αντανακλούν το πνεύμα της πόλης.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων για την Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, με κορύφωση το 2012. Είναι ανοικτός σε όλους και η ανάδειξη των καλύτερων φωτογραφιών θα γίνει από το κοινό, μέσα από διαδικασία online ψηφοφορίας.

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ψηφίσει τις αγαπημένες του φωτογραφίες στο site του διαγωνισμού www.photo2012.gr. Οι 100 επικρατέστερες από την ψηφοφορία θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τους 3 νικητές.

Επίσης, θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS ενώ παράλληλα θα λάβουν μέρος στην έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην gallery IANOS.

Την επιτροπή αποτελούν οι φωτογράφοι: Άρις Γεωργίου, Γιάννης Ζαρζώνης, Πέτρος Νικόλτσος, με ίσο ποσοστό βαρύτητας ο καθένας. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν με βάση τη δημιουργικότητα και την τεχνική τους αρτιότητα.

Ο διαγωνισμός ξεκινά την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 και η τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχών είναι η Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 (δηλώστε συμμετοχή στο site του διαγωνισμού www.photo2012.gr).

Από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου θα μπορείτε να ψηφίζετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες!

Χορηγος: PHOTOTECH
Χορηγοι επικοινωνιας: SOUL - REPUBLIC 100.3

Βραβεία κριτικής επιτροπής:

1ο: Μία φωτογραφική μηχανή SONY DSLR A 390 18-55mm
2ο: Μία φωτογραφική μηχανή SONY DSLR A 230 18-55mm
3ο: Φωτογραφικές υπηρεσίες αξίας 300€ από τα καταστήματα PHOTOTECH Προσφορά των καταστημάτων « PHOTOTECH »
Βραβείο SOUL: Δημοσίευση portfolio και παρουσίαση της συνολικής δουλειάς, σε τεύχος του 2011.
Βραβείο Republic Radio: Ένα 4ήμερο ταξίδι στη Βαρκελώνη για 2 άτομα.

Όροι Συμμετοχής:

 • Στον διαγωνισμό μπορείτε να συμμετέχετε με μία έως τρείς φωτογραφίες.
 • Οι ανάλυση των φωτογραφιών πρέπει να είναι 300dpi με 30 cm ύψος και αναλογικά το πλάτος.
 • Σημειώνεται πως η συμμετοχή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα κοινώς αποδεκτά ήθη και την ελληνική νομοθεσία κι έτσι η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα της διαγραφής μιας τέτοιας φωτογραφίας και την ακύρωση της συμμετοχής.
 • Μπορείτε να συμμετάσχετε με φωτογραφίες τραβηγμένες με φιλμ ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.
 • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί τα 3 τελευταία χρόνια και να είναι αδημοσίευτες.
 • Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος.
 • Ο/Η φωτογράφος υποχρεούται να έχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας που θα υποβάλει (να είναι δική του/της). Αυτόματα με την συμμετοχή στο διαγωνισμό, όλα τα περιουσιακά δικαιώματα της φωτογραφίας μεταβιβάζονται -για όσο καιρό διαρκεί η πνευματική ιδιοκτησία- στην ΙΑΝΟS Α.Ε και ως εκ τούτου η τελευταία ρητά αποκτά αποκλειστικό δικαίωμα για κάθε χρήση και δημοσίευση της φωτογραφίας (ιδίως έκδοση, πιθανές ανατυπώσεις και έκθεση φωτογραφίας).
 • Η ΙΑΝΟS Α.Ε έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν, με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο που έχει σχέση με τον παρόντα διαγωνισμό.
 • Η IANOS Α.Ε. δεν υποχρεούται να επιστρέψει την πρωτότυπη φωτογραφία στο/η δημιουργό της.
 • Δεν επιτρέπεται να ζητείται είτε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, είτε μετά τη λήξη του, από την κριτική επιτροπή να αιτιολογήσει τις όποιες απορρίψεις συμμετοχών.
 • Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων, των αποτελεσμάτων και της κριτικής επιτροπής. Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρέμβαση για την έκβαση των αποτελεσμάτων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα γίνεται άμεσος και χωρίς ειδοποιήσεις αποκλεισμός του μέλους.
 • Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΙΑΝΟΥ www.ianos.gr και του www.photo2012.gr