8

πλάτη γυναίκας
· Εκθέσεις · Αίγινα // Δημοσίευση: 29 Δεκ 2010

έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Ταντάουι στο μπαρ Μάσκα

Αριθμός της ισορροπίας και της κοσμικής τάξης, της τελειότητας του Σύμπαντος και της αρμονίας σύμφωνα με τους Αιγυπτίους. Το 8 ονομαζόταν και Μητέρα, Ρέα, Κυβέλη και Δινδυμήνη γιατί είναι ο πρώτος κύβος (23) και ο κύβος παρίστανε τη Γη. Είναι ο μόνος αρτιόμορφος ζυγός αριθμός μέσα στη δεκάδα (8 = 4 + 4 = (2 + 2) + (2 + 2). Το μεσαίωνα το 8 ήταν ο αριθμός των «ακίνητων» άστρων στον ουρανό και συμβόλιζε την τελειοποίηση της εισερχόμενης πλανητικής ενέργειας. Οι Πυθαγόρειοι σύνδεσαν το 8 με την ασφάλεια, την σταθερότητα και όλα όσα ήταν ισορροπημένα στο Σύμπαν, συμβόλιζε την αγάπη και την φιλία, τη σύνεση και τη σκέψη και τον ονόμασαν ο Μέγας "Tetrachtys". Το 8 θεωρείται ο τυχερός αριθμός στον Κινέζικο Πολιτισμό επειδή ηχεί όπως η λέξη «ευημερήστε». Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν πανίσχυρο αριθμό. Είχαν την παροιμία “όλα τα πράγματα είναι 8”.

Το 8 ξαπλωμένο συμβολίζει το άπειρο ∞ και συμβολίζει μέσα από την ένωση των δύο κύκλων, σαν ατέρμονους κύκλους ζωής, την μετεμψύχωση. Όλα είναι 8. Ολοκλήρωση, ένωση, επαφή, φιλία, εαυτός, επιθυμία, έρωτας, συνουσία.

Η Βασιλική Ταντάουι σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πρώτης της εικαστικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «8» στο μπαρ Μάσκα (Μητροπόλεως 8) την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00.

Στις 22:00 θα απολαύσετε live το rock συγκρότημα rotaprota! καθώς και το συγκρότημα ex-angels.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι  13 Ιανουαρίου 2011.