Φωτογραφικά Ζεύγη

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 11 Φεβ 2011

έκθεση φωτογραφίας της Ελευθερίας Αγγελάκη και του Βαγγέλη Ταμβάκου

Με την έκθεση φωτογραφιών της Ελευθερίας Αγγελάκη και του Βαγγέλη Ταμβάκου εγκαινιάζεται νέα σειρά εκθέσεων σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο».

Η σειρά εκθέσεων Φωτογραφικά Ζεύγη θα προβάλλει κάθε φορά τη δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται. Πρόκειται για μία προσπάθεια συνομιλίας και επίτευξης δημιουργικού διαλόγου μεταξύ καλλιτεχνών με κοινές ανησυχίες είτε στη φωτογραφία είτε στη ζωή είτε και στα δύο.

Στην πρώτη έκθεση της σειράς παρουσιάζονται φωτογραφίες των συζύγων και συναδέλφων Ελευθερίας Αγγελάκη και Βαγγέλη Ταμβάκου. Αναδεικνύεται, λοιπόν, η συνύπαρξή τους τόσο στη ζωή όσο και στην καλλιτεχνική παραγωγή. Οι φωτογραφίες τους -όλες ασπρόμαυρες- αφορούν το καθημερινό τους οικογενειακό περιβάλλον και κυρίως τα παιδιά τους και τους φίλους τους. Το κοινό τους θέμα, η κοινή τους φωτογραφική πορεία και η προσωπική τους σχέση δικαιολογούν τα σημεία σύμπτωσης, αλλά οι διαφορετικές προσωπικότητες γεννούν και τα σημεία απόκλισης.

Την σειρά επιμελείται ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης.