η φωτογραφία και η ζωγραφική συναντιούνται στην Ποικίλη Στοά στη Πάτρα
Δυο εικαστικές τέχνες, φωτογραφία και ζωγραφική συναντιούνται στην «Ποικίλη Στοά» μέσα από τα έργα του φωτογράφου Θοδωρή Κουτουβίδη και της ζωγράφου Μαριλένα Ζολώτα, με θέμα «Σώμα – Χρώμα – Κίνηση – Σκιά».
Το ανθρώπινο σώμα, γίνεται οδηγός και μέσο έκφρασης. Η κίνησή του ερεθίζει τα μάτια με χρώμα και σκιά. Ο Φακός του φωτογράφου και οι πινελιές της ζωγράφου γίνονται μάρτυρες της εκστατικής μεταμόρφωσης της εικόνας σε συναίσθημα. Η φωτογραφική παραστατικότητα και η ζωγραφική αφαίρεση, καταφέρνουν να συνυπάρξουν μέσα από τη σύγκρουσή τους, δημιουργώντας ένα εικαστικό περιβάλλον που αγγίζει την αισθαντική πληρότητα.
Ο Θοδωρής Κουτουβίδης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Η επαφή του με τη φωτογραφία άρχισε από τη σχολή κινηματογράφου της Ευγενίας Χατζίκου στο τέλος των 80's και συνεχίστηκε με σεμινάρια, μαθήματα animation και studio portrait, σπουδές δημοσιογραφίας, καθώς και εργασίας στη κινηματογραφική παραγωγή. Ασχολείται πιστά και μόνο μ' αυτή τα τελευταία δέκα χρόνια. Συγκεντρώνει το επαγγελματικό του ενδιαφέρον στους τομείς του στούντιο, editorial, πορτρέτο, όμως μόνιμα αναζητεί νέους τρόπους προσέγγισης στην εικαστική φωτογραφία. Είναι μέλος της ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδας και του επιμελητήριου εικαστικών τεχνών. Από το 2007 διατηρεί studio στην Καλογρέζα άρτια εξοπλισμένο για όλες τις φωτογραφικές παραγωγές.
Η Μαριλένα Ζολώτα γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Από το 1987 έως το 1992 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δάσκαλο το Νίκο Κεσσανλή στη ζωγραφική, τον Θανάση Εξαρχόπουλο στη χαρακτική και τον Βασίλη Βασιλειάδη στη σκηνογραφία. Παράλληλα, το 1990 – 1991 εργάστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές, ως βοηθός σκηνογράφου με τον Τάσο Ζωγράφο. Κατά καιρούς, έχει διδάξει ζωγραφική σε ιδιωτικά σχολεία και έχει συνεργαστεί με το σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. «Αλκυόνη» πάνω σ’ ένα εκπαιδευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα, για άτομα με αναπηρία. Σήμερα ζει στη Ναύπακτο, όπου έχει δημιουργήσει το εικαστικό εργαστήρι «Στεπέλια», στο οποίο διδάσκει ζωγραφική σε μικρά παιδιά και ελεύθερο σχέδιο για εισαγωγικές στην Α.Σ.Κ.Τ. και στην Αρχιτεκτονική.