Νίκος Παναγιωτόπουλος & Πηνελόπη Πετσίνη

αφίσα εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Αίγινα // Δημοσίευση: 16 Φεβ 2011

παρουσιάσεις φωτογράφων στο Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας παρουσιάζει την Τετάρτη 16/2/2011 τους φωτογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο & Πηνελόπη Πετσίνη.

Οι φωτογράφοι θα παρουσιάσουν δουλειά τους και θα μιλήσουν για τη φωτογραφία στα μέλη του εργαστηρίου. Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας ''Καποδίστριας'' (Νοσοκομείου & Αγίου Νεκταρίου), στις 19.00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Τηλ. 2297028264(Άρης Παύλος-υπεύθυνος εργαστηρίου).

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΕΤΣΙΝΗ
Σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και στη Βρετανία (University of London, Goldsmiths College και University of Derby) με υποτροφία του I.K.Y. Είναι διδάκτωρ των Τεχνών και των Ανθρωπιστικών Επιστημών με ειδίκευση στη φωτογραφία. Εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης επιμεληθεί σειρά εκθέσεων και εκδόσεων σχετικές με τη φωτογραφία και τις εικαστικές τέχνες. Φωτογραφικό της έργο έχει εκτεθεί και δημοσιευτεί στην Eλλάδα και το εξωτερικό (4 ατομικές και 16 ομαδικές εκθέσεις). Διδάσκει θεωρία φωτογραφίας από το 2004. Είναι εντεταλμένη Λέκτωρ στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2009.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στα Εξάρχεια. Σπούδασε Φωτογραφία στο Λονδίνο (ΒΑ, Polytechnic of Central London, 1974-77). Eίναι διδάκτωρ στις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες με ειδίκευση στη Φωτογραφία (PhD, University of Derby, 2000-08). Έχει δημοσιεύσει, εως σήμερα, ένα σημαντικό αριθμό θεωρητικών και κριτικών κειμένων, έχει οργανώσει και επιμεληθεί φωτογραφικές εκθέσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, και ερευνητικά προγράμματα κι έχει συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής και εισηγητής σε συνέδρια/ημερίδες. Το φωτογραφικό του έργο έχει εκτεθεί και δημοσιευθεί στην Eλλάδα και διεθνώς. Διδάσκει στο Tμήμα Φωτογραφίας, του TEI Aθήνας.