Στις Γειτονιές του κόσμου

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Λιβαδειά // Δημοσίευση: 16 Μάιος 2011

έκθεση φωτογραφίας του Απόστολου Χατζηδήμου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μάιος Μήνας Φωτογραφίας 2011

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Απόστολου Χατζηδήμου με θέμα: «Στις Γειτονιές του κόσμου», στο Ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας Λιβαδειάς στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μάιος Μήνας Φωτογραφίας 2011»

Από μικρός ζούσα με ένταση τις γειτονιές μου. Τα Πατήσια, το Παγγαίο, τη θάλασσα, τα πάρκα, την Κυψέλη, τ’ αεροδρόμια. Με την ίδια ένταση βίωνα και τα μικρά ή μεγαλύτερα οικογενειακά & ατομικά ταξίδια. Μεγαλώνοντας, άρχισα να συναντώ στιγμές και ανθρώπους σε διάφορες γωνιές της Γης και να βάζω με το μυαλό μου ιστορίες κι εικόνες να μαλώνουν για το ποιές έχουν τελικά μεγαλύτερο μερίδιο στην αλήθεια αυτού του κόσμου.

Η μοιρασιά ήταν πάντα αγαπημένη μου ιδεολογία. Έτσι και γω επέλεξα να μην παίρνω θέση αλλά να αφήνω τις εικόνες και τα λόγια να μιλούν. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει όσα βλέπει και «διαβάζει». Οι γειτονιές του κόσμου δεν διεκδικούν το ιδιαίτερο αυτής της ζωής. Απλά, κλείνουν το μάτι στην ανάγκη να ρωτήσεις, με την ελπίδα να ανακαλύψεις, ότι όσα σκεφτόσουν δεν λένε αυτό που είναι. Λένε αλήθειες και ψέμματα. Σου βάζουν τρικλοποδιά. Λένε μεγάλες και μικρές ιστορίες. Εξυμνούν το σύνηθες και οικτίρουν το απρόσμενο. Μαλώνουν, χασμουριούνται, ξεγελούν, περιπαίζουν και προκαλούν για τη στιγμή που ένα χέρι θα θελήσει να παγώσει το χρόνο τους.
Ας το αφήσουμε να μιλήσει.

Καλό ταξίδι.
Απόστολος Χατζηδήμου

Βιογραφικό

Ο Απόστολος Χατζηδήμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 με τις ρίζες του να εκτείνονται από τον Καύκασο μέχρι την Αν. Θράκη. Είναι επικοινωνιολόγος ενώ ζει και εργάζεται στον «Ομφαλό της Γης», στους Δελφούς. Το βλέμμα του πάντα κυνηγούσε τις εικόνες. Άρχισε να τις καταγράφει στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ξεκίνησε να φωτογραφίζει αεροπλάνα. Η μεγάλη αυτή αγάπη του, το αεροπλάνο, κυριαρχεί και ως βασική του φωτογραφική έκφραση. Η ευρύτερη όμως αγάπη για τη φωτογραφία, τον κεντρίζει ιδιαίτερα σε καταγραφές μέσα από χώρους, πρόσωπα, τοπία και καταστάσεις. Λάτρης του απλού και λιτού κάδρου, με ή χωρίς χρώμα. Ταξιδευτής του κόσμου όποτε ο χρόνος του το επιτρέπει, δίνει μέσα από την έκθεσή του «Στις Γειτονιές του κόσμου» τις δικές του προσωπικές ματιές από χώρες της υφηλίου που κυκλοφορούν ανάμεσα στη διήγηση και την τέχνη. Αυτή είναι η πρώτη προσωπική του έκθεση.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00 – 22.00 Σάββατο - Κυριακή: 10.00 - 13.00 & 18.00 - 22.00

Χορηγοί: Γκώνιας Α.Ε - Μενέλαος Παπαθωμάς & Υιοί On - Off - Γαζής Παναγιώτης & Σια.
Οργάνωση : Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς - www.fotolesxilivadias.gr - E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com
Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr