Το Φεστιβάλ Φωτομετρία στην Αθήνα

κούκλα γορίλα καθισμένη σε χαρτοκούτια
· Διαγωνισμοί · Εκθέσεις · Ελληνικοί · Αθήνα // Δημοσίευση: 10 Ιουν 2011

το Φεστιβάλ συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στο TAF στην Αθήνα

Το Taf φιλοξενεί το Φεστιβάλ Φωτομετρία από τα Ιωάννινα, το οποίο παρουσιάζει για δέκα ημέρες στους εκθεσιακούς χώρους του αιθρίου επιλεγμένες φωτογραφίες από το φετινό διαγωνιστικό του τμήμα με θέμα Street Life και την έκθεση φωτογραφίας Δημήτρη Μέλλου Its Strangest Patterns.

Με όραμα να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων, Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης και καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ άλλων χωρών, το Φεστιβάλ Φωτομετρία έθεσε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών, προσδοκώντας να αποτελέσει μία ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργηθεί η φωτογραφική έκφραση και δημιουργικότητα.

Δημήτρης Μέλλος Its Strangest Patterns
Η έκθεση του Δημήτρη Μέλλου Its Strangest Patterns, παίρνει ως πρώτη ύλη τους δρόμους και τη ζωή της πόλης, δημιουργώντας εικόνες που καταφέρνουν να συλλάβουν κάτι από την οπτική ποίηση της καθημερινότητας. Η σύγκλιση του φωτογραφικού βλέμματος με την τυχαιότητα αποτελεί καίριο στοιχείο αυτής της προσέγγισης, Με επίκεντρο τα φευγαλέα βλέμματα και χειρονομίες, καθώς και τα πεδία συναισθήματος και αλληλεπίδρασης που αναπτύσσονται στιγμιαία μεταξύ των περαστικών που διασταυρώνονται.

Διαγωνισμός Street Life
Ημερομηνία αποστολής φωτογραφιών: 1 Απριλίου-8 Μαΐου 2011. Στις 19 Μαΐου η κριτική επιτροπή επιλέγει τις 20 καλύτερες φωτογραφίες, ενώ από τις 19 έως τις 28 Μαΐου το κοινό μπορεί να ψηφίζει για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες στο website του Φεστιβάλ Φωτομετρία. Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου και θα αναρτηθούν στο website του φεστιβάλ.