Μονοπάτια στην Πόλη 2010

αφίσα εκδήλωσης
· Υποβολές Έργων · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 31 Mar 2010

ένα low budget φεστιβάλ για τον πολιτισμού, τη καθημερινότητα και τη τέχνη

Το low budget φεστιβάλ που καθιερώθηκε με το μεράκι μας και φέτος λέει να θεριέψει.
Δηλώσεις συμμετοχής (κάθε είδους) ως τις 8/4/2010.

Το κάλεσμα:
Δεν χρειαζόμαστε τη δικαιολογία της κρίσης. Ο τρόπος μας δεν είναι της συγκυρίας. Είναι πρόταση που προκύπτει από τη κάθε μέρα μας. Αυτό είναι το «αλλιώς». Παράγουμε γιατί τεμπελιάζουμε, δημιουργούμε, συναντιόμαστε χωρίς να φοβόμαστε τη μοναξιά. Γιατί έτσι ζούμε. Με μεράκι. Μια low budget παραγωγή, ένα ιδιότυπο «αντάρτικο» διεκδικώντας τη ζωή, την καθημερινότητα & το όνειρο επειδή είναι δικαίωμα μας. Ξεκινήσαμε πρόπερσι. Για να συναντηθούμε, να γνωριστούμε. Ανοιχτοί, ζωντανοί, ειλικρινείς, σε κίνηση. Για να ξαναπάρει η ζωή το χώρο της από τα λόγια, τη γκρίνια, τις ευχές. Πέρυσι, όπως είχαμε πει, το ξανακάναμε. Ανοίγοντας παραπάνω. Σε χρόνο, σε μέρη, σε συμμετοχές, σε τέχνες. Βαθαίνοντας. Φέτος ξεκινήσαμε από το Δεκέμβρη. Με μεγαλύτερο σχεδιασμό. Που βάζει διαρκώς πάνω από όλα την ευελιξία και τη συνέχεια της ζωής.
Πάμε λοιπόν. 3ος γύρος-πολύχρωμος, ολοζωντανός και όχι τελικός...
Για όλα, επικοινωνήστε μαζί μας. Σας θέλουμε...

Μικρό Ιστορικό:
Τα μονοπάτια… ξεκίνησαν το 2006 στη Θεσσαλονίκη και στόχο τους δράσεις στο χώρο του πολιτισμού, της καθημερινότητας & της τέχνης.
Έτσι, με αντικείμενο τις παραγωγές, τις διοργανώσεις και την ενίσχυση & προβολή δημιουργών,ιδιαίτερα όπου παρατηρείται έλλειμμα, ξεκινήσαμε με κινητικότητα, πρωτοτυπία και κέφι: πανελλαδικές tour, φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις, κυκλοφορία πρωτότυπων καλλιτεχνικών δημιουργιών, σεμινάρια, ηλεκτρονική δικτύωση κλπ.
Έχουμε συνεργαστεί με μια σειρά φεστιβάλ, δήμους, δημοτικές πολιτιστικές επιχειρήσεις & φεστιβάλ που εμπιστεύτηκαν τα σχήματα μας σε μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών & εκδηλώσεων. Πέρυσι την άνοιξη ξεκινήσαμε έναν νέο κύκλο, με νέα γραφεία, συνεργάτες & υποδομές, προωθώντας τους καλλιτέχνες μας σε Ελλάδα & εξωτερικό, έχοντας οργανώσει το Δίκτυο Μουσικών Σκηνών (πάνω από 100 χώροι σε 45 πόλεις) και, φυσικά, σχεδιάζοντας & διοργανώνοντας φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

ΥΓ.Ακολουθεί το πρόγραμμα των δύο προηγούμενων χρόνων:

Μονοπάτια στην Πόλη 2008 16-21/4/2008
ΤΕΤΑΡΤΗ 16/4 – Σαράι, Σάκης Ζαχαριάδης & Free to air (παρουσίαση CD), Jazz Fusion
ΠΕΜΠΤΗ 17/4 - No bar, Global Vibe, Reggae,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/4- No bar, Return to litany, Progressive
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/4 - No bar , Γ.Μιχαηλίδης & Πρώτες Γιορτές, Ελληνική-Βαλκανική-Word music
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/4 -No bar, Skaribas, Ska
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/4 – Orient, Jammin Party

Μονοπάτια στην Πόλη 2009 15-29/5/2009
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γεωργία Φλουρή (Σαχάρα), Αποστόλης Κεσίδης (Σαράι)
ΣΑΧΑΡΑ-Παρασκευή 15/5: Κατερίνα Μακαβού (ακουστικά «Μικρά Mυστικά»)
ΣΑΡΑΪ-Δευτέρα 18/5: «Δρόμοι της Παράδοσης» (ελληνική παραδοσιακή μουσική) & «Τα τραγούδια συναντιούνται» (τραγούδια του κόσμου)
ΣΑΡΑΪ-Πέμπτη 21/5: funk-o-fusion (ηλεκτρική jazz funk), special guest Lydia Filipovic
ΣΑΡΑΪ-Παρασκευή 22/5: «Βοτάνι-βοτανάκι» (μουσικοθεατρικό παραμύθι)
ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ-Σάββατο 23/5: Μάρω Γαλάνη-Studio Ekfrasis Dancetheatre Ensemble , Σεμινάριο “Contact Improvisation” & Παράσταση Χορού-«Βασιλική»
ΒΑΡΔΙΑ-Τρίτη 26/5: Rebel Puppets (punk-rock), Σταύρος Ρωσσόπουλος (”grooving on simple grooves”), X Darawish (μπάσταρδη μεσογειακή μουσική), Πρώτες Γιορτές ft. Lydia Filipovic (βαλκανική μουσική)
ΣΑΧΑΡΑ-Παρασκευή 29/5: Πάρτυ

Δείτε το trailer:

YouTube