Χαλκιδική – Ανθρώπων Έργα

αφίσα διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Χαλκιδική // Δημοσίευση: 14 Αυγ 2011

διαγωνισμός φωτογραφίας από το Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε.

Κάποιες πρωτοπόρες επιχειρήσεις του Νομού Χαλκιδικής αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο μας, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ιδρύσουν το Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε. (Cluster). Σημαντικό μέρος των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις-μέλη του Cluster αφορά την προβολή και την ενίσχυσή τους μέσα από καινοτόμες δράσεις.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. (Cluster) με θέμα «Χαλκιδική – ανθρώπων έργα»  διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων αυτών μέσα από το Τοπικό Πρόγράμμα "ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER" Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν τη φωτογραφία, και πιστεύουν ότι μπορούν να προβάλουν μέσα από αυτήν «τα έργα των χειρών αυτών».

Οι διοργανωτές ευελπιστούν να δώσουν την ευκαιρία  κυρίως σε νέους φωτογράφους (ανεξαρτήτου ηλικίας), με τις δημιουργίες τους, να αναδείξουν το Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής και τις δράσεις του με επίκεντρο την ανθρώπινη παρουσία σε κάθε δημιουργική διαδικασία και γενικότερα να προβάλουν ιδέες και ερεθίσματα σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη φωτογραφική τέχνη και τεχνική.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν ως θέμα τα γεωργικά προϊόντα και τη μεταποίησή τους.
Όλο αυτό το έργο θα «ταξιδέψει» στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα του Cluster.

Όροι συμμετοχής

 1. Η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής ξεκινά την 10η Αυγούστου 2011 και λήγει οριστικά την 10η Δεκεμβρίου 2011.
 2. Με τη δήλωση συμμετοχής, ο κάθε δημιουργός αποδέχεται αυτόματα το σύνολο των όρων και των κανονισμών, που ορίζονται από τον διοργανωτή. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργοί ασχέτως ηλικίας ή επαγγελματικής δραστηριότητας.
 3. Οι κατηγορίες που θα διαγωνιστούν οι δημιουργοί είναι:
  Α) Μονόχρωμης (μαυρόασπρης) φωτογραφίας.
  Ε) Έγχρωμης φωτογραφίας.
 4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο ηλεκτρονικά. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 5. Φωτογραφίες και αιτήσεις που θα υποβληθούν εκπρόθεσμα, δεν θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
 6. Για να είναι έγκυρη η δήλωση, ο κάθε υποψήφιος πρέπει:
  να συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά πεδία στη αίτηση συμμετοχής,
  να δηλώσει ότι αποδέχεται τους όρους συμμετοχής,
  να αποστείλει την  φόρμα συμμετοχής μαζί με τα έργα (φωτογραφίες), ηλεκτρονικά στο email: expoathos2010@gmail.com Πληροφορίες : τηλ. 2373 3 50206, κ. Σωτήρης Σαπουντζής.
 7. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει και στις δύο κατηγορίες  με ένα (1) έως τρία (3) έργα ανά κατηγορία.
 8. Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν σε μέγεθος 20x30 cm (ή 20x20 cm αν είναι τετράγωνες) στα 300 dpi σε μορφή jpg. Το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να είναι της μορφής,  επίθετοΚΑΤΗΓΟΡΙΑχ.jpg, (όπου επίθετο το επίθετο του συμμετέχοντος φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ θα είναι Α (για ασπρόμαυρη), Ε (για έγχρωμη)  και χ ο αύξων αριθμός της φωτογραφίας).
 9. Κάθε φωτογραφία πρέπει να συνοδεύεται από δελτίο στο οποίο αναγράφεται απαραίτητα, ο τίτλος της φωτογραφίας, επεξηγηματικό σχόλιο ως προς το θέμα, τα χαρακτηριστικά λήψης της φωτογραφίας, τον τόπο και το χρόνο λήψης.
 10. Η κριτική επιτροπή ορίζεται από το Δ.Σ. του Cluster.
 11. Οι αποφάσεις είναι οριστικές και αμετάκλητες.
 12. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν στον τοπικό τύπο, στο διαδίκτυο http://www.diktiohal.gr/ και στους διαγωνιζόμενους.
 13. Τα έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα αποτελέσουν τον κορμό μεγάλης Φωτογραφικής Έκθεσης, η οποία θα περιοδεύσει αρχικά στη Χαλκιδική και στη συνέχεια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
 14. Τα βραβεία του διαγωνισμού θα επιδοθούν σε ειδική τελετή. Ο τόπος και ο χρόνος της τελετής απονομής των βραβείων θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές στα μέσα ενημέρωσης, στο Internet (ιστοσελίδα του Δικτύου Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε.) και τηλεφωνικά ή με email στους συμμετέχοντες φωτογράφους.

Νομικοί Όροι

 1. Κάθε υποψηφιότητα (φωτογραφία) αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού της.
 2. Με τη συμμετοχή τους, οι διαγωνιζόμενοι δηλώνουν ότι συμφωνούν, χωρίς καμία αξίωση αμοιβής, πως κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ο διοργανωτής αποκτά το δικαίωμα να προβάλει τα έργα τους online ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στο ευρύ κοινό.
 3. Οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπουν επίσης στον διοργανωτή να χρησιμοποιήσει τα ονόματα, φωτογραφίες, ή βιογραφικά στοιχεία που έχουν επιδώσει κατά την υποβολή του έργου τους, χωρίς καμία αξίωση αμοιβής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της προβολής της διοργάνωσης.
 4. Οι διαγωνιζόμενοι, επιτρέπουν επίσης στον διοργανωτή να χρησιμοποιήσει μέρος ή το σύνολο του έργου τους προκειμένου να δημιουργηθούν προωθητικά διαφημιστικά για τις ανάγκες της προβολής της διοργάνωσης, χωρίς καμία αξίωση αμοιβής.
 5. Οι διαγωνιζόμενοι παρέχουν στους διοργανωτές το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης σε φωτογραφικό κατάλογο/λεύκωμα, των φωτογραφιών τους, χωρίς καμία αξίωση αμοιβής.
 6. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των όρων και των προθεσμιών κατάθεσης των έργων καθώς και του χρόνου διεξαγωγής των εκθέσεων αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ για οποιαδήποτε τροποποίηση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.
 7. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης.

Διακρίσεις – Βραβεία

 • Συνολικά θα απονεμηθούν 3 βραβεία και 3 έπαινοι ανά κατηγορία καθώς και 3 βραβεία κοινού (ηλεκτρονική ψηφοφορία).