Πρόσωπα

αφίσα διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο · Ιωάννινα // Δημοσίευση: 11 Απρ 2010

διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία

Η Φωτογραφική ομάδα «Φωτομετρία», η Αστική Μη Κερδοσκοπική «Έντευξις» και η Free Press "Lift" σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τα «πρόσωπα» που πραγματοποιήτε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία.

Το Φεστιβάλ ΦΩΤΟΜΕΤΡΙΑ θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων από 22 έως 30 Μαΐου και θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους, προβολή video art, εκθέσεις φωτογραφίας, διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τα «πρόσωπα» – όπου θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα από όλα τα μέρη της Ελλάδος – και θεσμοθέτηση βραβείων και κριτικής επιτροπής.

Θεματική: Πρόσωπα

Συμμετοχή: Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής μίας φωτογραφίας, ανάλυσης τουλάχιστον 300 dpi

Ημερομηνία αποστολής: 8 Απριλίου-16 Μαίου 2010

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στο www.photometria.gr

  • 1ο βραβείο ταξίδι στο Μιλάνο προσφορά του passpantou.gr
  • 2ο βραβείο μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
  • 3ο βραβείο φωτογραφικός εξοπλισμός
Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση, τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού «Πρόσωπα»

Η τελική βαθμολογία των 3 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 30 Μαΐου και θα υπολογιστεί κατά 70% από την κριτική επιτροπή και 30% από το κοινό.
Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στον δημοτικό πολυχώρο στα «παλιά σφαγεία Ιωαννίνων».
(Ημερομηνίες ψηφοφορίας των φωτογραφιών από το κοινό, 1-15 Μαΐου)

Κριτική επιτροπή:

  • Αndre Bakker (φωτογράφος)
  • Κωστής Εμμανουηλίδης (φωτογράφος)
  • Φώντας Μπίτσικας (καθηγητής πλαστικών τεχνών πανεπιστήμιου Ιωαννίνων)

Όροι συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής μίας και μόνο φωτογραφίας, ανάλυσης τουλάχιστον 300dpi.Η απουσία της αίτησης συμμετοχής θα σημαίνει ακύρωση της συμμετοχής σας.Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς του ονόματος του δημιουργού. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (αναγραφή στοιχείων, αληθή στοιχεία, υποβολή κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής