Δικτυωμένο Μουσείο

Διημερίδα στο Μουσείο Μπενάκη
· Ημερίδες · Αθήνα // Δημοσίευση: 25 Σεπ 2011

διημερίδα στο Μουσείο Μπενάκη

Η διημερίδα "Δικτυωμένο Μουσείο. Νέα Μέσα και Καινοτόμες Ιδέες για τη Διεύρυνση Κοινού σε Μουσεία και Πολιτιστικούς Φορείς" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος CULTURAL ENVOY, το οποίο αφορά στη αφορά στη σύνδεση των πολιτιστικών οργανισμών με καινούργιες κατηγορίες κοινού(διαφορετικούς πολιτισμούς και εθνότητες, διαφορετικές ηλικίες ή κοινότητες, κ.ά.) μέσα από τη χρήση καινοτόμων προϊόντων που θα εξυπηρετήσουν την επικοινωνιακή στρατηγική τους.

Βασική επιδίωξη της επιστημονικής αυτής συνάντησης είναι η δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε δύο κρίσιμους τομείς ενδιαφέροντος της μουσειακής κοινότητας: τον σχεδιασμό και την παραγωγή ερμηνευτικών τεχνολογιών και την ανάπτυξη στρατηγικών για την προσέγγιση διευρυμένων ή διαφορετικών κατηγοριών κοινού.

Οι κεντρικές ομιλίες της διημερίδας θα γίνουν από τις δύο επίτιμες προσκεκλημένες του Μουσείου Μπενάκη, την Nancy Proctor (Head of New Media στο Smithsonian American Art Museum των Ηνωμένων Πολιτειών) και την Allegra Burnette (Creative Director of Digital Media στο Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης), ενώ παράλληλα θα πραγματοποηθούν εισηγήσεις από γνωστούς Έλληνες μουσειολόγους και ερευνητές.

Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η Ελληνική, αλλά θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση και στην Αγγλική.
Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ