Το καρναβάλι

αφίσα έκθεσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Ρέθυμνο // Δημοσίευση: 05 Φεβ 2010

πανελλήνιος διαγωνισμός έγχρωμης φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα f1

Η φωτογραφική ομάδα f1-photogroup σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης προκηρύσσουν πανελλήνιο διαγωνισμό έγχρωμης καλλιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα: «Το καρναβάλι»

Το θέμα είναι γενικό και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει έγχρωμες φωτογραφίες με θέμα το καρναβάλι, ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου, φωτογραφίες δρόμου ή εσωτερικές λήψεις, αντικείμενα, πορτραίτα, με ή χωρίς το ανθρώπινο στοιχείο, που όμως να δείχνουν ή να υπονοούν το Καρναβάλι.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ο διαγωνισμός ξεκινάει με το πέρας των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, δηλαδή τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010 και λήγει τη Δευτέρα 15 Μαρτίου του 2010.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι, είτε είναι επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες φωτογράφοι.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει στέλνοντας ΕΩΣ ΚΑΙ 3 (ΤΡΕΙΣ) ΕΓΧΡΩΜΕΣ φωτογραφίες.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Οι φωτογραφίες που θα αποσταλλούν πρέπει να είναι μεγέθους 1000 pixels στη μεγάλη τους πλευρά. Φωτογραφίες μικρότερου μεγέθους δεν θα γίνονται δεκτές. Επιτρέπεται η επεξεργασία των φωτογραφιών στον τομέα του κοντράστ, της φωτεινότητας, το κροπάρισμα της αρχικής και γενικά όλες οι επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ, η αφαίρεση στοιχείων της εικόνας, ο μερικός αποχρωματισμός και η εισαγωγή κορνίζας ή της υπογραφής σας πάνω στη φωτογραφία.

Ο/Η φωτογράφος θα πρέπει να έχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας που θα υποβάλει (κοινώς να είναι δική του/της). Για την παραλαβή του βραβείου θα πρέπει να επιδειχθεί η αρχική φωτογραφία στο πλήρες μέγεθός της. Ο/Η φωτογράφος φέρει όλη τη νομική ευθύνη για το θέμα που φωτογραφίζει (πρόσωπα, καταστάσεις κλπ) με ότι αυτό συνεπάγεται από τη νομοθεσία. Οι συμμετοχές δεν θα πρέπει να προσβάλλουν τα κοινώς αποδεκτά ήθη και την ελληνική νομοθεσία. Η Κριτική Επιτροπή και οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της διαγραφής μιάς τέτοιας φωτογραφίας από το διαγωνισμό.

Συμμετοχές που δεν πληρούν όλα τα ανωτέρω κριτήρια, δε θα συμετέχουν στο διαγωνισμό.

Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να αποστείλει τις φωτογραφίες της συμμετοχής του με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

photogroupf1@gmail.com

Στο e-mail θα πρέπει να είναι συμπληρωμένη η παρακάτω φόρμα για την αποφυγή λαθών.

ΕΠΙΘΕΤΟ
ΟΝΟΜΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΟΛΗ
ΤΗΛ..ΣΤΑΘΕΡΟ
ΤΗΛ.ΚΙΝΗΤΟ
e-mail

Σε εύλογο χρονικό διάστημα από την παραλαβή των φωτογραφιών, ο κάθε διαγωνιζόμενος θα λάβει μήνυμα επιβεβαίωσης της παραλαβής τους. Κάθε έγκυρη συμμετοχή που θα παραλαμβάνεται θα αναρτείται από την οργανωτική επιτροπή με αύξοντα αριθμό αναλόγως τη σειρά παραλαβής τους χωρίς το όνομα του διαγωνιζόμενου, σε μικρότερο μέγεθος, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, http://www.carnivalrethymno.com/photo/ ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βλέπουν όλες τις συμμετοχές μέχρι το τέλος του διαγωνισμού. Τα ονόματα των συμμετεχόντων δε θα αναρτηθούν μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ώστε η αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής να είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη.

Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους και τις ημερομηνίες του διαγωνισμού ή ακόμα και να τον ματαιώσει εάν οι συμμετοχές δεν θεωρηθούν επαρκείς ή το επίπεδό τους δεν κριθεί ικανοποιητικό.

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Απονομή τιμητικού διπλώματος και δημιουργία Δυναμικής ιστοσελίδας (Web Portfolio) για παρουσίαση φωτογραφιών (photo portfolio) με Domain (επιλογής του νικητή) και ΔΩΡΕΑΝ Φιλοξενία (για ένα έτος) αξίας 2500 €. Το πρώτο βραβείο του φετινού διαγωνισμού είναι προσφορά των dGstores.gr.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Απονομή τιμητικού διπλώματος συνοδευόμενο με τη φωτογραφική μηχανή Leica D-Lux4 και την original Δερμάτινη Θήκη Leica για D-Lux 4 συνολικής αξίας 850 €. Το δεύτερο βραβείο του φετινού διαγωνισμού είναι από την Leica dGstores.gr.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Απονομή τιμητικού διπλώματος και η φωτογραφική μηχανή Lomography Diana F+ με δερμάτινη θήκη, αξεσουάρ Instant για Mini Polaroids, 35mm Back, Lomo Bag και πολλά άλλα αξεσουάρ και gadget, αξίας 400 €. Το τρίτο βραβείο του φετινού διαγωνισμού είναι από την Lomography (dGstores.gr).

Επίσης θα αποδοθούν 3 τιμητικοί έπαινοι στους επόμενους σε σειρά κατάταξης συμμετέχοντες.

Οι 6 αυτές νικήτριες συμμετοχές μαζί με τις 27 επόμενες σε σειρά κατάταξης, σύνολο 33 (τριαντα τρείς), θα συμμετάσχουν σε εκθέσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος Ρεθύμνης, ο οποίος θα διατηρεί το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει για την προώθηση του θεσμού του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, πάντα με αναφερόμενο το όνομα του δημιουργού κάτω από τη φωτογραφία του.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα βαθμολογηθούν από επιτροπή 3 ατόμων, με ίση συμμετοχή του καθενός στη βαθμολόγηση:

ΜΑΝΟΣ ΛΥΚΑΚΗΣ (βιογραφικό)
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ (βιογραφικό)
ΝΙΚΑΝΔΡΗ ΚΟΥΚΟΥΛΙΩΤΗ (photo editor) βιογραφικό)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Παρασκευή 30 Απριλίου του 2010 μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, δεν επιτρέπεται καμία μομφή, παρατήρηση και αμφισβήτηση των αποτελέσματων, της κριτικής επιτροπής και των όρων του διαγωνισμού. Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων, των αποτελεσμάτων και της κριτικής επιτροπής. Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρέμβαση για την έκβαση των αποτελεσμάτων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα γίνεται άμεσος και χωρίς ειδοποιήσεις αποκλεισμός του διαγωνιζόμενου. Όσοι διαφωνείτε με τους όρους ή την κριτική επιτροπή, παρακαλούμε να μην συμμετάσχετε!