Πρώτη συνάντηση των μελών και των φίλων του Φ.Κ.Θ.

Πρώτη συνάντηση των μελών και των φίλων του Φ.Κ.Θ.
· Προβολές · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 19 Οκτ 2011

πρώτη συνάντηση και προβολή βίντεο στο Φ.Κ.Θεσσαλονίκης

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του, στη πρώτη συνάντηση για τη φετινή σαιζόν που θα γίνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 8.30' μμ. στο Café Bazzar, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817, στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτήν θα γίνει μία παρουσίαση (με τη συνοδεία προβολής φωτογραφιών και βίντεο) σχετικά με την παρουσία του ΦΚΘ στο Μεξικό (2η Παγκόσμια Συνάντηση Φωτογραφικών Κέντρων) τον περασμένο μήνα.
Θα παρουσιαστεί η συμμετοχή μας σε αυτήν, οι συζητήσεις που έγιναν στην συνάντηση για το Δίκτυο, για τα φωτογραφικά αρχεία και για τη φωτογραφική εκπαίδευση, καθώς και οι αποφάσεις για τις δραστηριότητες του Διεθνούς Δικτύου Φωτογραφικών Κέντρων στο μέλλον. Παράλληλα θα ακουστούν και οι εντυπώσεις από τις επισκέψεις στις εκθέσεις της Fotoseptiembre, σε Μουσεία της Πόλης του Μεξικού και την Fototeca της Patsuca.
Θα προβληθεί, επίσης, απόσπασμα ενός βίντεο του Σταύρου Δαγτζίδη από το Μεξικό και εικόνες από τις περιηγήσεις στη Νοτιανατολική πλευρά της χώρας.

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει η παρουσίαση της έκθεσης “Γύρω από την απεικόνιση του εταίρου, 20 Έλληνες φωτογράφοι του σήμερα”, που έγινε το περασμένο Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2011, στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας, στην Γκαλερί "Romfea". Ήταν μια έκθεση που δεν αναρτήθηκε ποτέ και έγινε στα πλαίσια του εκεί φωτογραφικού φεστιβάλ “International Meetings of Photography”, σε παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.