ΦΩΤΟγράφος - Τεύχος 215

ΦΩΤΟγράφος - Τεύχος 215
· Εκδόσεις · Περιοδικά · Αθήνα // Δημοσίευση: 01 Νοε 2011

την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στα περίπτερα όλης της Ελλάδας

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ το πιο παλιό και ευρύτερης κυκλοφορίας περιοδικό για το Imaging στην Ελλάδα επανέρχεται με νέο look και περιεχόμενο. Η ιδέα για την επανασχεδίαση κτίστηκε πάνω στη συμμετοχικότητα των αναγνωστών και την παροχή αξίας. Το πρώτο τεύχος της νέας φάσης στην κυκλοφορία του περιοδικού που φιλοδοξεί να καταπλήξει με το θεματικό του πλούτο.

Η γκαλερί των αναγνωστών
Οι φωτογραφίες των αναγνωστών που υποβάλλονται με όλα τα μέσα, και μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, χτίζουν ένα ομαδικό portfolio – πλατφόρμα συζήτησης και κριτικής. Σε αυτό το τεύχος ξεδιπλώνεται σε τριάντα σελίδες ένα από τα διαχρονικά φωτογραφικά θέματα, το “Ηλιοβασίλεμα” πλαισιωμένο από σημειώματα με παρεμβάσεις των Νίκου Δήμου (συγγραφέα), Γιώργου Μέη (φωτογράφου) Παναγιώτη Παπαδημητρόπουλου (καθηγητή ΑΕΙ) και Φώτη Καγγελάρη (ψυχίατρου).

Portfolio του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κόντου
Το έργο του (ρεπορτάζ, πολεμικές ανταποκρίσεις, κοινωνικό ντοκουμέντο από περιοχές του κόσμου σε κρίσεις κλπ.) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: έχει άλλωστε αποτιμηθεί με κορυφαίες διακρίσεις. Ο δημιουργός στη συνέντευξη μιλά για την αναζήτηση ενός διαφορετικού ρόλου της ειδησεογραφικής φωτογραφίας στα μέσα ενημέρωσης και τον αναδυόμενο χαρακτήρα του φωτοδημοσιογράφου ως παραγωγού αλλά και σχολιαστή του εικαστικού περιεχομένου.

Φωτοσχολείο: Μάθετε τη DSLR
Eνα από τα πιο χρηστικά άρθρα που επιβεβαιώνουν τη νέα φιλοσοφία του περιοδικού. Σε 14 σελίδες οι αρχάριοι αλλά και πιο προχωρημένοι μπορούν να μάθουν τα πάντα για τις ψηφιακές ρεφλέξ: όλα τα χειριστήρια και τις λειτουργίες στις οποίες αντιστοιχούν, τα μυστικά της επιλογής του κατάλληλου φακού για κάθε θέμα, τα βασικά για τη φωτομέτρηση, την εστίαση, τη χρωματική θερμοκρασία και την ισορροπία του λευκού, το φλας, το motordrive, τα υπέρ και κατά των αρχείων JPEG και RAW κλπ.

Digital συμβουλές: όλα τα εργαλεία του Photoshop CS5
To δημοφιλέστερο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που έχει γίνει το defacto standard, δεν θα αποτελεί πια άγνωστο αντικείμενο για σας. Αρκεί να περιπλανηθείτε μαζί μας στο 8σελιδο άρθρο όπου αναλύεται με παραδείγματα και εικόνες η παλέττα των εργαλείων του Photoshop CS5. Aρθρο που θα ξεδιαλύνει τις απορίες των αρχάριων και θα οργανώσει τις γνώσεις των προχωρημένων.

Photo apps για iPad
Είναι το δημοφιλέστερο gadget της χρονιάς σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια χρήστες. Δεν θα άξιζε όμως αν δεν υποστηριζόταν από εξίσου δημοφιλείς και ευρηματικές εφαρμογές. Σε αυτό το τεύχος προτείνουμε τις καλύτερες φωτογραφικές εφαρμογές (apps) για iPad. Παρουσιάστε το portfolio στους φίλους σας, ετοιμάστε slide show, βελιτώστε και επεξεργαστείτε τις καλύτερες φωτογραφίες σας και καταπλήξτε τους πάντες.

Δοκιμές και τεστ
Και όπως πάντα οι έμπειροι τεχνικοί συντάκτες του περιοδικού, δοκιμάζουν και διατυπώνουν την υπεύθυνη γνώμη τους για τις πιο πρόσφατες κααι ενδιαφέρουσες συσκευές imaging. Σε αυτό το τεύχος δοκιμάζουμε το νέο σύστημα φωτογραφικών μηχανών και φακών Nikon 1 που ντεμπουτάρει το φορμά CX για πρώτη φορά μετά 60 χρόνια, την τηλεμετρική γοήτρου Fujifilm X100 για την οποία σχηματίζονται λίστες αναμονής από τους υποψήφιους αγοραστές σε όλο τον κόσμο και κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πολλά υποσχόμενη Sony SLT A77 τη μηχανή με τη μεγαλύτερη ανάλυση από αισθητήρα της κατηγορίας APS-C,

ENΘΕΤΟ ΦΩΤΟ-AV
Στο ειδικό 32σελιδο ένθετο που συνοδεύει το ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ, περιλαμβάνεται αφιέρωμα στη συναρπαστική τεχνολογία απεικόνισης 3D που εκπροσωπεί τη επόμενη επανάσταση στο Ιmaging και αλλάζει τον τρόπο που παρακολουθούμε περιεχόμενο home cinema. Μεταξύ άλλων διαβάστε νέα για τα πιο προχωρημένα προϊόντα audio/video, ανάλυση του David Killpatrick για την ιστορική εξέλιξη της τεχνολογίας 3D και παρουσίαση των πιο αξιόλογων τηλεοράσεων 3D της ελληνικής αγοράς.

Το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος «εμφανίζεται» Τρίτη 1 Νοεμβρίου στα περίπτερα όλης της Ελλάδας.