6η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στη Λιβαδειά

αφίσα έκθεσης
· Προβολές · Λιβαδειά // Δημοσίευση: 04 Νοε 2011

προβολές ταινιών στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και η ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΣ διοργανώνουν την 6η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στη Λιβαδειά από 4/11/2011 – 2/12/2011.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 Γαλλικές ταινίες που ανήκουν στην πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή και αντανακλούν τις γαλλικές κινηματογραφικές τάσεις σε διαφορετικά είδη.

Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, 21.00
LES BEAUX GOSSES - Τα ομορφόπαιδα
Κομεντί 2009 | Έγχρ. Διάρκεια: 90'
Σκηνοθεσία Ριάντ Σατούφ
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λακόστ, Αντονί Σονιγκό, Αλίς Τρεμολιέρ

Ο Herve και ο Camel είναι δυο φίλοι στην εφηβεία τους. Δεν είναι κι ακριβώς ομορφόπαιδα, μιας και το άχαρο της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπει να συμφιλιωθούν ακόμα με την εξωτερική τους εμφάνιση, και δεν είναι κι ακριβώς δημοφιλείς. Παρόλα αυτά ψάχνουν, απελπισμένα, κορίτσι: κατά προτίμηση την ομορφότερη κοπέλα της τάξης (που, αυτονόητα, προτιμάει τον μάγκα του τμήματος), μα στην τελική είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με... ό,τι κάτσει. Όταν απροσδόκητα η γλυκιά (όσο και
κυκλοθυμική) Aurore αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στον Herve, οι ευαίσθητες ισορροπίες, τόσο στην αδερφική φιλία των δύο αγοριών, όσο και στον εσωτερικό κόσμο του Herve, θα διαταραχθούν -όμως αυτές οι νέες ισορροπίες, όσο και αν σε στιγμές τους εκπλήσσουν ή τους πληγώνουν, θα βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές μας να ωριμάσουν και να προετοιμαστούν για την νέα φάση της ζωής τους που τους περιμένει.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, 21:00
LES AVENTURES EXTRAORDINAIRES D' ADÈLE BLANC-SEC - Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ 2010 , Έγχρ. Διάρκεια: 107'
Σκηνοθεσία: του Λικ Μπεσόν
Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Αμαλρίκ, Λουίζ Μπουργκουάν, Ζιλ Λελούς, Ζαν-Πολ Ρουβ

Το 1912, η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, πετάγεται μέχρι την Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό έχει ξεχυθεί στην πόλη… Τίποτα δεν σταματά την Αντέλ, της οποίας οι απίστευτες περιπέτειες κρύβουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις, καθώς αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, 21.00
LES PETITS MOUCHOIRS - Μικρά αθώα ψέματα Δραματική κομεντί 2010 Έγχρ. Διάρκεια: 154'
Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ
Πρωταγωνιστούν:Μαριόν Κοτιγιάρ,Μπενουά Μαζιμέλ,Ζαν Ντιζαρντέν,Φρανσουά Κλουζέ,Φρανσουά Κλουζέ,

Κάθε χρόνο, ο Μαξ, ένας επιτυχημένος ιδιοκτήτης εστιατορίου, και η σύζυγός του προσκαλούν μια χαρούμενη παρέα φίλων στο όμορφο εξοχικό τους σπίτι δίπλα στη θάλασσα, για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους Αντουάν και να ξεκινήσουν έτσι τις διακοπές τους. Όμως φέτος, προτού εγκαταλείψουν το Παρίσι, ο φίλος τους Λούντο τραυματίζεται σε ένα ατύχημα, γεγονός που οδηγεί σε μια αλυσίδα αντιδράσεων και ανάμεικτων συναισθημάτων.
Οι διακοπές αυτές ωθούν τον καθένα από την παρέα να ανακαλύψει τι τον ενοχλεί και τι τον αναστατώνει. Είναι καιρός πλέον να "πέσουν οι μάσκες" και να ειπωθούν αλήθειες.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, 21:00
Villa Amalia - Βίλα Αμαλία
2009 , Έγχρ. Διάρκεια: 91'
Σκηνοθεσία: Benoît Jacquot
Πρωταγωνιστούν: Isabelle Huppert, Jean-Hugues Anglade, Xavier Beauvois, Maya Sansa, Clara Bindi, Viviana Aliberti, Michelle Marquais, Peter Arens, Ignazio Oliva.

Σαν σταγόνα νερού που ξεχειλίζει το ποτήρι, η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον εγκαταλείψει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει αλλά δεν τη συγκρατεί.
Ο μόνος ακατάλυτος δεσμός της είναι αυτός που έχει με τη μουσική.
Διαλύει τη
φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίζεται τώρα μπροστά της ενώ τον ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπετεύει, φεύγει για να αναζητήσει τις ρίζες και τη μοίρα της και καταλήγει σε ένα νησί, εκεί όπου βρίσκεται η βίλα Amalia.

Η ώρα έναρξης των προβολών είναι 21:00

Συνδιοργάνωση:
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς - www.fotolesxilivadias.gr / E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com
Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς
Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΣ

Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine http://fmag.gr - E-mall: info@fmag.gr