Της σιωπής ο βράχος

Φωτογραφία - Δημήτρης Τσιγκράκης
· Προβολές · Αίγινα // Δημοσίευση: 23 Νοε 2011

ποιητική βραδιά με παράλληλη προβολή φωτογραφιών του Δημήτρη Τσιγκράκη στην Αίγινα

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι και το Φιλολογικό Καφενείο του Μορφωτικού συλλόγου «Ο Καποδίστριας», διοργανώνουν ποιητική βραδιά με παράλληλη προβολή φωτογραφιών.

Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης Δημήτρης Τσιγκράκης καλεσμένος από το Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας, θα παρουσιάσει το έργο του:

«Της σιωπής ο βράχος». Μύθοι και αλήθειες που φθάνουν από τα βάθη των αιώνων και της ψυχής χάνονται μέσα στο χρόνο. Ευτυχώς τμήματα κληρονομήσαμε – και μέσα μας. Το ντοκουμέντο αυτό αποτελεί μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τη στιγμή που ο χείμαρρος του πνεύματος χώρεσε στις όχθες της τέχνης και, κυλώντας, έφθασε στις εκβολές του σήμερα, συνάντησε το γάμο φωτογραφίας και ποίησης.
Φωτογραφίες από αρχαιολογικούς χώρους απ’ όλη την Ελλάδα (και την Αίγινα), με απαγγελία ποιημάτων που έχει γράψει για την κάθε εικόνα ξεχωριστά και με την συνοδεία αρχαιοελληνικής μουσικής θα είναι η παρουσίαση του έργου του.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Μορφωτικού συλλόγου (Νοσοκομείου & Αγίου Νεκταρίου) και θα είναι ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Δημήτρης Τσιγκράκης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968.
Έχει κάνει σπουδές φωτογραφίας, θεάτρου, και video ντοκιμαντέρ.
Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, και πέντε ομαδικές, έχει συγγράψει δύο θεατρικά έργα, μια ποιητική συλλογή παράλληλα με φωτογραφικές εικόνες, κι ένα σενάριο για μικρού μήκους ταινία.
Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως φωτογράφος και ως ηθοποιός.