Στην αυλή της Χριστίνας

Φωτογραφία - Νατάσα Καρακατσάνη
· Εκθέσεις · Φλώρινα // Δημοσίευση: 24 Νοε 2011

έκθεση της Νατάσας Καρακατσάνη στο πλαίσιο του Φωτογραφικού Χειμώνα 2011-12

Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, παρουσιάζει στο πλαίσιο του «Φωτογραφικού Χειμώνα 2011-12» την ατομική έκθεση της Νατάσας Καρακατσάνη με τίτλο «Στην αυλή της Χριστίνας».

«…Καθώς η Χριστίνα πέρασε δίπλα μου τρέχοντας, το τσούρμο την ακολούθησε και, τραβώντας κι εμένα απ' το φουστάνι, με παρέσυραν προς τα βραχάκια… Παράξενος τόπος η αυλή της Χριστίνας. Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις να τη μετράς. Τα όριά της είναι τόσο στενά που δεν έχουν τελειωμό. Αν ρωτήσεις την ίδια, μπορεί να σου πει πως φτάνει μέχρι την άκρη του κόσμου. Ένα παιδί δεν φοβάται να ψάξει ακόμη κι εκεί που κρύβονται τα τέρατα. Αν ρωτήσεις τον μπαμπά της, θα σου πει: «Να, μέχρι εκεί δα!». Ένας μεγάλος θέλει να ξεχάσει τα τέρατα. Αν πάλι ρωτήσεις έναν περαστικό, μπορεί να κάνει πως δεν άκουσε. Δεν τον αγγίζουν τα όρια της αυλής, γιατί την προτιμά στο περιθώριο. Ίσως είναι αυτός το τέρας του παραμυθιού… Ο Σήφης με κοίταξε με σοκολατένιο μουστάκι και μάτια όλο απορία. «Τι σκέφτεσαι κυρία, δεν θα βγάλουμε φωτογραφίες με τα ελάφια;» Του χαμογέλασα. «Σκέφτομαι πόσο τυχερός είσαι που έχεις ελάφια στην αυλή σου». «Πάμε τότε;» ξαναρώτησε εκείνος όλο προσμονή. «Πάμε» απάντησα και όλοι μαζί κινήσαμε για τον φράχτη. Η Χριστίνα έφτασε πάλι πρώτη κι εγώ μέχρι να ανακαλύψω πως η αυλή της δεν έχει όρια, αλλά μόνο ταμπέλες, έμεινα τελευταία...»

Η Νατάσα Καρακατσάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής. Ζει στον Βόλο και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι, επίσης, υπεύθυνη οργάνωσης και δημοσίων σχέσεων του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, ασχολείται με τη Λογοτεχνία και τη βιβλιοκριτική. Το βιβλίο της «Ο Ήλιος είναι για όλους» έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου. Η σχέση της με τη Φωτογραφία ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια και συνεχίστηκε εντατικά, μετά από πολύχρονη παύση, την τελευταία πενταετία. Είναι μέλος της φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Έχει παρακολουθήσει τα φωτογραφικά τμήματα επιμόρφωσης του Δήμου Βόλου και σεμινάρια σχετικά με τη Φωτογραφία. Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Εγκαίνια, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, 8 μ.μ.