Δωδεκάνησος: ο τόπος μας

διακριθέντες φωτογραφίες του διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Αποτελέσματα · Ελληνικοί · Ρόδος // Δημοσίευση: 02 Δεκ 2011

αποτελέσματα

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο διαγωνισμός φωτογραφίας που προκήρυξε η ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways. Ένας διαγωνισμός με αποκλειστικό θέμα τα νησιά του δωδεκανησιακού συμπλέγματος όπως δηλώνει και ο τίτλος του «Δωδεκάνησος, ο τόπος μας».

Οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Συνολικά πήραν μέρος 66 ερασιτέχνες φωτογράφοι οι οποίοι με το φακό τους απαθανάτισαν μοναδικά τοπία, ανθρώπους και «στιγμές» από την κοινωνική και πολιτιστική ζωή των νησιών μας.

Η τετραμελής κριτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν οι γνωστοί φωτογράφοι Νίκος Κασέρης και Νίκη Σπάρταλη, η υπεύθυνη του εταιρικού περιοδικού "Dodekanisos Magazine" Φωτεινή Μοσχή και η υπεύθυνη μάρκετινγκ της εταιρείας Ειρήνη Σπανού, είχε πραγματικά ένα δύσκολο έργο , αυτό της επιλογής των καλύτερων φωτογραφιών, από τις 200 περίπου που είχαν υποβληθεί.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε ο μηχανολόγος μηχανικός Μιχαήλ Πατακός με τη φωτογραφία «Επαρχείο Κω» με φόντο την απαστράπτουσα γαλήνια θάλασσα σε νυχτερινή ώρα. Το δεύτερο βραβείο απέσπασε ο Μιχάλης Διαμαντής, διευθυντής ξενοδοχείου, με θέμα σκηνή από το παραδοσιακό σιτομάζεμα στην Κάρπαθο. Τέλος το τρίτο βραβείο δόθηκε στην αρχιτέκτονα Έλλη Βασσάλου για τη, σπάνιας ομορφιάς, φωτογραφία της «Πρωινή ομίχλη πάνω από την Καλντέρα» (ηφαίστειο Νισύρου).

Εκτός από τα τρία πρώτα βραβεία η κριτική επιτροπή απένειμε δέκα συνολικά επαίνους. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι τα εξής:

Βραβεία

1ο Βραβείο: Μιχαήλ Πατακός, Θέμα: Επαρχείο Κω
2ο Βραβείο: Μηνάς Διαμαντής
3ο Βραβείο: Έλλη Βασσάλου, Θέμα: Πρωινή ομίχλη πάνω από την Καλντέρα

Τιμητικοί Έπαινοι

Μιχαήλ Μαχαίρας, Θέμα: Καρδιά από Αλμύρα
Σοφοκλής Κιουρτζόγλου, Θέμα: Μύλοι
Αλέξανδρος Καλαντζής, Θέμα: Θείος Άνεμος
Αθηνά Γούλα, Θέμα: Σκάφανδρο από Μουσείο Βαλσαμίδη
Γεώργιος Παπαποστόλου, Θέμα: Η Μαγική Μπλε Ώρα
Δημήτριος-Ιάκωβος Κλαδογένης, Θέμα: Σαν ένα παραμύθι
Μαρία Μελά
Βούλα Κασσανή
Μαρία Διακομανώλη, Θέμα: Με Θέα το Πέλαγος
Μαρία Κεφάλα, Θέμα: Του Νερού Ποίηση

Κριτική Επιτροπή
1. ο φωτογράφος κ. Νίκος Κασσέρης
2. η φωτογράφος κ. Νίκη Σπάρταλη
3. η Sales & Marketing Manager της Dodekanisos Seaways κ. Ειρήνη Σπανού
4. η Senior Editor του περιοδικού Dodekanisos Magazine κ. Φωτεινή Μοσχή

Οι τρείς πρώτοι νικητές κέρδισαν φωτογραφικές μηχανές μεγάλης αξίας ή δωρεάν εισιτήρια διαρκείας από την Dodekanisos Seaways.

Οι συμμετοχές που απέσπασαν τιμητικό έπαινο κέρδισαν από ένα δωρεάν open εισιτήριο μετ' επιστροφής από τη Dodekanisos Seaways για οποιονδήποτε προορισμό επιθυμούν.

Οι φωτογραφίες που κέρδισαν θα δημοσιευτούν σε εκτενές αφιέρωμα στο επόμενο τεύχος του Dodekanisos Magazine.

Τέλος, η ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways συγχαίρει όσους κέρδισαν βραβείο ή τιμητικό έπαινο και να καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Δωδεκάνησος: ο τόπος μας» για το 2012!