Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα…

Λογότυπο Φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί // Δημοσίευση: 15 Φεβ 2012

online διαγωνισμός φωτογραφίας από τους Γιατρούς του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν online διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: “Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα…”
Οι Φωτογραφίες θα αναρτώνται στη Σελίδα του Facebook

Στείλτε τις φωτογραφίες από 15 Φεβρουαρίου 2012 έως 15 Απριλίου 2012

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως φίλους της Φωτογραφίας. Επιτροπή θα επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες και τις φωτογραφίες με τα περισσότερα Likes, οι οποίες θα παρουσιαστούν αρχικά διαδικτυακά και ακολούθως σε οργανωμένη προβολή σε ειδική εκδήλωση. Τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στις Αποστολές των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο βιώνει αυτό που είχε περιγράψει πριν δέκα χρόνια ο Καναδός καθηγητής κοινωνιολογίας, Ντέιβιντ Τσιλ, στο βιβλίο του Νέα φτώχεια:
«Τρομακτική ελεύθερη πτώση μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς αλεξίπτωτο και χωρίς προστατευτικό δίχτυ από κάτω».

Η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, παρουσιάζει όλα αυτά τα στοιχεία που συνιστούν τον ορισμό μιας ανθρωπιστικής κρίσης, και συνήθως αποτελούν τον λόγο που οι Γιατροί του Κόσμου όλα αυτά τα χρόνια οργανώνουν τις αποστολές τους στο εξωτερικό.

Άνθρωποι άστεγοι, άνεργοι ή απασχολούμενοι σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας, παιδιά υποσιτισμένα χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Όταν συμβαίνουν όλα αυτά εμείς δεν μένουμε αμέτοχοι...

Εμείς οι Άνθρωποι της εικόνας που καθημερινά βρίσκονται στο πεδίο δηλώνουμε τη θέληση μας να προβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε στην χώρα μας
Εμείς οι προτελευταίοι με τις μικρές δυνάμεις είμαστε εδώ για αυτούς που αυτή τη στιγμή είναι οι τελευταίοι...

Όροι και προϋποθέσεις

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Απριλίου 2012

  • Συμμετέχοντα πρόσωπα: Όλοι οι φίλοι της Φωτογραφίας σε μια ανοικτή πρόσκληση των ΓτΚ (Φωτογράφοι, Φοιτητές της Φωτογραφίας, Φωτογραφικές Ομάδες,...)
  • Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να εκφράζει δημιουργικά τις αξίες και τη σημασία μιας κοινωνίας που σέβεται τον άνθρωπο, δηλαδή μιας κοινωνίας στην οποία όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην διαμόρφωση της. Το μήνυμα της φωτογραφίας πρέπει να είναι επιθετικό και να δηλώνει ή να υπονοεί μια κοινωνία που βλέπει, σκέφτεται, συμμετέχει.
  • Οι υποβαλλόμενες φωτογραφίες μπορεί να είναι είτε φωτορεπορτάζ, είτε σκηνοθετημένες, είτε έγχρωμες , είτε ασπρόμαυρες.
  • Δεν γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που φέρουν watermark ή άλλα διακριτικά.
  • Όποια φωτογραφία είναι εκτός θέματος θα αποκλείεται.
  • Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.
  • Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Οι Γιατροί του Κόσμου ουδεμία ευθύνη φέρουν για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφιζομένων προσώπων. Για ανωτέρω ενδεχόμενες παραβιάσεις θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.
  • Με τη συμμετοχή του, ο δημιουργός συμφωνεί ρητά και ανεπιφύλακτα να παραχωρήσει επ’αόριστον τη χρήση των φωτογραφιών απο τους Γιατρούς του Κόσμου για να εκθέσει τις συμμετοχές, καθώς και στην ιστοσελίδα του.
  • Οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια, το ελληνικό τμήμα τον Γιατρών του Κόσμου μπορoύν να αποφασίσουν, κατά την απόλυτη κρίση τους, να διακόψουν αυτόν ή παρατείνουν τη διάρκειά του ή να ακυρώσουν τον OnLine Διαγωνισμό για οποιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση ακύρωσης ή διακοπής του OnLine Διαγωνισμό, ακυρώνονται, χωρίς άλλη διατύπωση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων στην έκθεση πλευρών, τα οποία προβλέπονται στους παρόντες όρους

Επιμέλεια δρώμενου
Γιαννακόπουλος Ιωάννης Φωτοειδησεογράφος – Δάσκαλος Φωτογραφίας (press@mdmgreece.gr)
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Επικοινωνίας των Γιατρών του Κόσμου