Έξω απ' το χορό

Φωτογραφία εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Κοζάνη // Δημοσίευση: 17 Φεβ 2012

έκθεση φωτογραφίας από το Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Κοζάνης Φωτοδίοδος

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης, το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης "Φωτοδίοδος" συμμετέχει με μια σειρά φωτογραφικών εκδηλώσεων καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η αρχή θα γίνει με την έκθεση φωτογραφίας που έχει τίτλο "Έξω απ' το χορό". Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης (απέναντι από τη Μητρόπολη) και θα διαρκέσει από 16 ως 26 Φεβρουαρίου 2012.

Τα πιο δύσκολα θέματα στη διαχείρισή τους από το φωτογράφο είναι τα προφανή, δηλαδή αυτά που τραβούν πρώτα την προσοχή του θεατή. Ένα τέτοιο θέμα, πλούσιο σε ενέργεια και δράση, είναι και οι αποκριές. Η έκθεση αυτή παρουσιάζει εικόνες σημαντικές για τους φωτογράφους που συλλαμβάνονται όχι μόνο στο δυναμικό κέντρο του γεγονότος, αλλά και σε παράπλευρα μέρη αυτού. Η αποκριά αποτελεί αφορμή για τη ζητούμενη μεταμόρφωση των πραγμάτων και όχι την απλή αποτύπωσή τους. Ευελπιστεί δηλαδή η έκθεση αυτή στο μεγαλύτερο μέρος της να παρουσιάσει εικόνες που δύσκολα αποκαλύπτονται στο γυμνό μάτι, χρησιμοποιώντας δημιουργικά την κίνηση ή την στατικότητα του θέματος. Τελικά, οι φωτογράφοι παρουσιάζουν μια νέα φωτογραφική πρόταση, σαν μια άλλη προσέγγιση της αποκριάς, όπως την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι «έξω από το χορό».

Φωτογράφοι:
Βρεττάκος Αλέξανδρος
Γιαννόπουλος Δημήτριος
Δημητριάδη Αναστασία
Καρυπίδου Νατάσα
Λατσκούλης Κωνσταντίνος
Μπούνταλη Κατερίνα
Νάνος Βασίλης
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος
Πλιάτσαρη Ελένη
Ραντσίδης Ιωάννης
Τσατσιάδης Ευριπίδης