Κρίκος

Λογότυπο Φορέα
· Υποβολές Έργων · Χανιά // Δημοσίευση: 15 Mar 2012

υποβολές έργων σε εικαστική δράση από το Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης

Μέσα στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική δίνη που σήμερα συνταράζει ολόκληρη την Ελλάδα το «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» δέχεται διαδοχικά οικονομικά χτυπήματα στην προσπάθειά του να προάγει και να αναδείξει τον Πολιτισμό και τις Καλές Τέχνες στην ευαίσθητη, απαξιωμένη και εγκαταλελειμμένη ενδοχώρα της Κρήτης.

Από όλους εσάς τους φίλους, τους συνεργάτες, τους χορηγούς, τους συμπαραστάτες και τους καλλιτέχνες ζητάμε την ουσιαστική βοήθειά σας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν φορέας Πολιτισμού και να αγωνιζόμαστε για τις Καλές Τέχνες και τον Άνθρωπο.

Κάτω από το πνεύμα της ρήσης «Κράτα με να σε κρατώ, ν΄ ανεβούμε το βουνό» θα οργανώσουμε μια εικαστική έκθεση με αφετηρία τη συνεργασία ανάμεσα στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» και τους Φίλους-Καλλιτέχνες και γνώμονα την αλληλεγγύη ανάμεσα στους δημιουργούς του εικαστικού πολιτισμού και τους φορείς προβολής και διάδοσής του. Με άμεση αναφορά στον ζωτικό «Κρίκο» συνεργασίας και αλληλεξάρτησης τούτων των δύο παραγόντων Πολιτισμού θα οργανώσουμε την εικαστική έκθεση για την προβολή της σχέσης συνεργασίας και την ταυτόχρονη οικονομική στήριξη του «Ελαιουργείου». Ζητάμε τη συμμετοχή σας στην παρουσίαση «Κρίκος» με τα εικαστικά σας έργα που θα έχουν αναφορά στην αλληλεξάρτηση του Καλλιτέχνη που δημιουργεί και του Μουσείου που συντηρεί, φυλάσσει και προβάλει το Δημιούργημά του. Ζητάμε την ευγενική παραχώρηση των έργων σας που θα έχει σαν σκοπό της τόσο την προβολή της εικαστικής σας θέσης για τον «Κρίκο» συμπόρευσης και την αλληλένδετη σχέση ανάμεσα στον Καλλιτέχνη και το Μουσείο, όσο και τη διάσωση του «Ελαιουργείου» από την οικονομική κατάρρευση. Η παραχώρηση της ευγενικής σας άδειας έτσι ώστε οι πωλήσεις των συγκεκριμένων έργων σας να ενισχύσουν οικονομικά το «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» και να στηρίξουν την προσπάθειά του για περισσότερο Πολιτισμό και Ανθρωπιά είναι η περίτρανη απόδειξη της σχέσης «Κρίκος» του Δημιουργού και του Μουσείου και είναι πολύτιμη.

Οι φίλοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν ενεργό μέρος σε τούτη την εικαστική δράση και την προσπάθεια οικονομικής διάσωσης του «Ελαιουργείου» παρακαλώ να δηλώσουν την εικαστική τους συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν επικοινωνώντας στο τηλέφωνο: 693 73 83 500. Φωτογραφίες από τα εικαστικά έργα θα πρέπει να σταλούν το συντομότερο δυνατόν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ioannis2000@gmail.com (300 dpi σε 15 Χ 15 εκ. και περίπου 400-500 ΚΒ καθεμία).

Τα εικαστικά έργα θα πρέπει να είναι ετοιμοπαράδοτα έως το Πάσχα 15.4.2012 και η μεγαλύτερη διάστασή τους να μην υπερβαίνει τα 80 εκατοστά. Οδηγίες για τον τρόπο μεταφοράς των έργων θα ανακοινωθούν σύντομα. Θα εκδοθεί έγχρωμο, δίγλωσσο, ενημερωτικό φυλλάδιο με φωτογραφίες όλων των εικαστικών έργων, αφίσα προβολής και πρόσκληση εγκαινίων. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις αρχές Μαΐου 2012 στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου.