Η Πόλις

αφίσα μοντέλου και πάνω γραμμένη η φράση "ο επαναστατικός αγώνας δεν φυλακίζεται"
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Βόλος // Δημοσίευση: 13 Mar 2012

προβολή φωτογραφιών του Παναγιώτη Ανδριώτη μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 στις 20:30 στον χώρο της Λέσχης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, Μανδηλαρά & Σταδίου, προβολή φωτογραφιών του Παναγιώτη Ανδριώτη, μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Φωτογραφίες με θεματολογία από την καθημερινότητα της πόλης μας, μέσα από την έξυπνη, διαπεραστική και ενίοτε χιουμοριστική ματιά του φωτογράφου.

Λίγα λόγια από τον ίδιο:

«H φωτογραφία είναι η τέχνη της αφαίρεσης. Με τη φωτογραφία ασχολήθηκα σοβαρά το έτος 2006. Τότε δημοσίευα -και δημοσιεύω αισίως μέχρι σήμερα- στο blog μου www.voloscity.net φωτογραφίες από τη πόλη του Βόλου. Μπορώ να πω ότι είμαι λιγάκι καλομαθημένος στα σχόλια, γιατί αν και ήταν φωτογραφίες από το κινητό, λάμβανα πολλά ενθαρρυντικά email κυρίως από βολιώτες σε κάθε γωνιά την υφηλίου, που νοσταλγούσαν την πόλη που άφησαν για να ξενιτευτούν. Αργότερα πήρα μια ψηφιακή μηχανή και με την πάροδο του χρόνου άρχισα να βελτιώνομαι με κάθε κλικ. Η φωτογραφική μηχανή ορόσημο ήταν η Canon G10 που αναδείκνυε την κάθε μου φωτογραφία. Η φωτογραφία για εμένα πέρασε σε άλλη διάσταση, όταν γράφτηκα το 2010 στην φωτογραφική λέσχη Βόλου. Εκεί, βρήκα φίλους με τις ίδιες ανησυχίες, που με βελτίωσαν και ως φωτογράφο και ως άνθρωπο. Σήμερα, δεν αποχωρίζομαι την ψηφιακή μου μηχανή. Μου αρέσει να φωτογραφίζω τις λεπτομέρειες της πόλης. Μια σχισμένη αφίσα, εναν άνθρωπο που τρέχει να προλάβει το λεωφορείο, μια παράξενη βιτρίνα... Έχει γίνει εξάρτηση για μένα. Σα κάτι να μου λείπει όποτε βγαίνω μια βόλτα και δεν την έχω μαζί μου. Και ελπίζω να συνεχιστεί αυτός ο έρωτας με τη φωτογραφία, γιατί είναι ακριβώς όπως ο πρώτος έρωτας. Δεν ξεπερνιέται ποτέ!»
Παναγιώτης Ανδριώτης